Tessie-san

Vecka 38

Onsdag idag och vi går in i en ny vecka – nämligen vecka 38 (37+0) och det är endast 2 veckor kvar till mitt planerade kejsarsnitt.

Jag har fram till nu känt mig relativt nätt och lättrörlig (förutom foglossningen då, menar mer i kroppen), men nu har den berömda svullnaden i ben, fötter och händer verkligen slagit till. Det känns som mina ben har förvandlats till stockar och jag känner hur både knän och anklar är svårböjda. Jag får massage av fötter och ben varje kväll av JP och det tar jag tacksamt emot. Nu är det inte långt kvar innan vi är i mål, så jag kämpar på!

Såhär står det i min gravidapp:
”Barnet är nu ca 48 cm långt och väger ca 3 kg i början av veckan och 3,17 vid veckans slut. Graviditeten räknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Nu kan barnet komma när som helst, se till att förlossningsväskan är packad.”

Hur mår jag?
Känner mig väldigt emotionell och gråter för minsta lilla. Vi kollade på Frost 2 idag på morgonen, barnen och jag – och jag började storböla när Elsa sjunger sin sång med sin mamma. ”Oj, du blev jätterörd mamma, tårarna rann ner ända ner till halsen” sa Kelly och torkade ♡ Är väldigt trött i kroppen och känner mig stor och otymplig.

Magen?
Det bufflas på där hela dagarna. Jag får ofta väldig smärta ifrån ligamenten på nätterna (har aldrig varit med om sån smärta i någon av mina tidigare graviditeter), och ofta när jag ligger där och bara andas igenom det onda så brukar jag känna sparkarna som en lite lugnande gest från bebis ”du klarar det här, mamma”.

Cravings?
Jag har öppnat Pandoras chokladask om vi säger så… Har beställt proteinpuddingarna på ICA, men de hade jättelång leveranstid (kommer imorgon om jag har tur), så jag har helt gått över till den sockersöta sidan och sagt hej det var länge sen till Marabou Schweizernöt och Apelsinkrokant. Choklad är livet.

 

Såhär ser vi ut idag, magen och jag – i vecka 38 (37+0) ♡ Man ser verkligen hur både knän, anklar och fötter fått en helt ny form av svullnaden 😉

 

Jag har faktiskt inte packat klart BB-väskan helt än. Den är påbörjad, men inte färdig. Det har varit så mycket annat den senaste tiden och jag har ju bara tänkt att ”vi föder sen”, men det kan ju faktiskt sätta igång när som helst – och då måste vi åka in på en gång för att jag inte ska utsätta de gamla snitten för värkarbetet, och får bokas in för kejsarsnitt direkt.

Vill packa klart den idag och skriva en lapp med de saker som jag behöver nu under tiden men som ska ner precis innan vi åker (typ deo, ögonbrynspenna) och lägga på så vi inte glömmer något.

Nu ska jag snart gå och hämta barnen, sen går vi på långhelg. Hoppas få ta igen lite sömn då ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Sista veckorna känns verkligen som år i slutet av en graviditet!
  Jag såg förresten att Willys i Länna har dedär proteinpuddingarna 🙂

  1. tessiesan

   Amanda- Javisst gör de! ?
   Jaaa, jag vet ? Har sett det också, men de brukar försvinna väldigt fort också. Förstååår de inte att de är en jäkla succé och beställer in så det räcker åt alla (Läs: speciellt oss gravidisar med cravings) ?

stats