Tessie-san

Vecka 30 och foglossning from hell

Kan ni förstå att vi går in i vecka 30 idag?

På ett sätt känns det som att jag varit gravid i hundra år, men sen tycker jag ändå att det har gått snabbt alltihopa. Jag har ju varit gravid 3 gånger på 3 år, så mitt “normaltillstånd” är ju att vara gravid nu för tiden, hehe.

Såhär står det i min gravidapp idag:
“Barnet är nu cirka 36 cm lång från huvud till fot, och väger cirka 1,43 kg i början av veckan och cirka 1,58 kg vid veckans slut. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer.
En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.”

Hur mår jag då?
Well… foglossningen is real, om vi säger så. I helgen brakade det loss rejält i bäckenet och jag hade så ont att jag haltade och grät innan jag skulle gå och lägga mig. Värst är när jag lyfter något tungt, och det är klart att jag undviker det till varje pris, men är jag t.ex själv med tjejerna – så blir det att jag bär upp/ner dem mer än vad mitt bäcken och min rygg klarar av och jag får fruktansvärt ont. En av dagarna hade jag så ont att jag somnade snyftandes och när jag vaknade på natten för att gå upp och kissa sa jag “aj” för varje stapplande steg jag tog. Var så rädd att jag skulle vakna på morgonen med fortsatt samma smärta, men då hade det lugnat ner sig lite. Kände mig väldigt nedstämd av att jag hade så ont och speciellt av rädslan av att det nu kunde vara såhär det skulle kännas fram till förlossningen – det orkar jag inte!
Nu känner jag av foglossningen efter en dag på jobbet, men efter en natts sömn/vila så känns det okej. Det blir inte helt nollställt, men det är ändå okej. Försöker att se positivt på det och undviker onödiga lyft eller böjningar i största möjliga mån.

Magen?
Det känns som att den är proppfull. Har tungt att andas och att böja sig ner börjar bli en riktig utmaning.
Det är fortfarande full cirkus därinne och det är så kraftiga sparkar och kullerbyttor ibland att hela magen rör sig. Undrar om någon ser ibland när jag sitter på pendeln bland folk – hur magen flyttar sig åt olika håll när Baby 3 kör igång 😉

Cravings?
Proteinpudding med hallon är det godaste jag vet just nu, ni måste prova!

 

Såhär ser magen och jag ut idag i vecka 30 (29+0) ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats