Tessie-san

Syskonkärlek och sömn för en 2-åring

Hejsan hoppsan, så var det måndag igen!

Kelly gick till förskolan som vanligt imorse och småttingarna stannade hemma med mig. Belle mår bra igen, men hon får stanna hemma en extradag med oss.

De har lekt så fint ihop idag, Belle och Harley. Belle kan vara lite hårdhänt mot honom ibland, hon vill gärna hoppa upp på hans rygg och leka häst, eller prova vad som händer om man slår en docka i huvudet på honom… Han är oftast helt okej med hennes små hyss, men även han kan bli ledsen. Då vänder hon tvärt och får genast en len stämma “åååh, Bobbi” klappar honom på kinden och ger honom en leksak “sååå Ali, sååå Ali” ♡

 

 

Vi är lite mittemellan i hur Belle ska få sova på dagen nu. Vi har önskat att det blir max en timmes vila på förskolan, för nu har det blivit svårare och svårare för henne att somna på kvällen. Hon som brukar somna så snabbt, nu har jag ibland kämpat med henne i över en timme och tillslut har JP tagit ut henne antingen i vagnen eller i bilen så att hon tillslut ska somna… I helgen tog vi bort hennes vila på dagen helt och då har hon somnat på två minuter på kvällen och sover gott resten av natten.

Idag tog jag med henne upp i sovrummet när Harley skulle ta sin vila, och tänkte att hon får sova en stund hon med om hon vill, men det ville hon inte. Så vi gick ner och kollade på Lotta på Bråkmakargatan istället.

 

Ni kan ju gissa om hon somnade två timmar senare istället… vilket såklart blir fel för nattningen ikväll, men jag lät henne sova i en halvtimme ändå. Har man somnat får man faktiskt sova en liten stund. Hoppas inte det rubbade kvällen bara.

 

Nu ska jag ratta om till regnkläder och hämta upp Kellykorven på föris.

Kram på er ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats