Tessie-san

Snart Halloween

Måndag idag, och veckan är igång!

Jag har tänkt att vi ska börja Halloweenpynta lite hemma nu i veckan. Det är ju nästa helg redan och det är ju alltid kul att få lite feeling innan.
Jag älskar ju högtider som ger en chansen att dekorera och spexa till det lite, och Halloween är inget undantag.
Vi har en hel låda med Halloweenpynt som vi samlat på oss genom åren, som vi ska plocka fram. Det är döskallar, spöken, spindlar och pumpor i olika utföranden. Sen ska vi köpa en stor riktig pumpa i år igen och karva till den riktigt snyggt. Blir alltid väldigt effektfullt att ställa ut den vid entrén med ett tänt ljus i.

Det ska firas Halloween på förskolan nu på onsdag också, och då får de som vill klä ut sig. Kelly sa att hon ville klä ut sig till en prinsessa när jag frågade vad hon ville vara. Vi får se om det blir det eller om hon vill ha sin nya skelettklänning med tyllkjol.

Brukar ni fira Halloween? Era barn kanske är stora nog att gå Bus eller Godis? Det är något som tjejerna får vänta med ett par år till. Ingen av dem äter ju godis (Kelly får choklad någon gång ibland), så det känns lite överflödigt att gå runt och “tigga om godis” då 😉 Men vi kommer fortfarande klä ut oss, måla pumpor och spöka till det lite. Det är ju alltid kul!

 

Hittade lite gamla bilder från Halloween.
Först ut är när Kelly, eller Pickis som vi kallade henne i magen var målad som en pumpa 😉

 

Här har vi hela familjen. Jag var någon vampyrmadame, Kelly var en liten älva och JP var punkare!

 

Samma år, Kelly var 1 år gammal och vi stod redo vid dörren för att ge godis till alla Bus eller Godis-monster som kom och plingade på.

 

Här var förra året. Båda mina nosar gjorde mig sällskap med godisskålen.
(Kelly norpade en chokladbit när hon fick chansen 😉 )

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kornelia

  Jag stretade emot länge (hatar halloween, där ungarna bara kräver godis utan att ge något tillbaka..) men förra året gav jag till sist med mig och följde med E när hon gick bus eller godis. I år lär en liten kille kräva att få följa med också..

   1. Kornelia

    Ellen fyllde 7 (SJU! Hur har jag en sjuåring?) nu i oktober och Love blir 2,5 i november. Det går så fruktansvärt fort!

    1. tessiesan

     Kornelia- Wow! Ja, tiden går verkligen fort. Tittade på bilder från förra julen och jag känner knappt igen Belle, hon var ju bara en liten plutt då! Och Kelly har också blivit så stor och klok och förståndig – och vad hennes hår växer! Det är verkligen något jag märker mest på bilder 🙂

stats