Tessie-san

Bråk om leksaker

Tjejerna fick välja en varsin leksak i affären häromdagen och jag la inte så stor vikt vid vad de valde. Belle ville ha en gul traktor och Kelly ville ha ett LEGO-kit med Rapunzel. Tyckte det var toppen att de valde två helt olika saker, för då kan de ju turas om och leka med de båda.

Ja, nu är det ju inte riktigt så det fungerar tydligen. För det första så hade jag missat att Legot var från 5+ år och därmed innehöll på tok för små bitar för Belle att leka med. De skulle bara hamna i munnen på en gång, så det paketet kunde vi tyvärr inte öppna upp när hon var med. Då var det helt plötsligt “bara en” leksak som fanns tillgänglig och det var Belles traktor – som båda nu slogs om att få leka med. Att jag inte lärt mig att det är bäst att de får en likadan sak var – fast i olika färg kanske?

Samma sak blev det när JP kom hem från sin jobbresa med två presenter. En radiostyrd bil till Kelly och en radiostyrd Chihuahua med koppel till Belle. Där blev det också bråk. Båda ville såklart leka med samma sak samtidigt, även om just den saken varierade mellan bilen och hunden…

Hädanefter kommer de få likadana leksaker, men i olika färger. Eller det kanske också blir bråk om att de vill ha samma specifika färg?
Ah, ursäkta mina i-landsproblem… men det var bara en tanke som slog mig.

 

Här har vi den omåttligt populära traktorn. Belle fick leka med den helt själv en stund när Kelly hellre ville titta på iPaden.

 

Och så fort Belle somnade för sin middagslur så plockade vi fram Rapunzel-Legot och byggde ihop hennes torn tillsammans, Kelly och jag. Det var verkligen inte något bra pillergöra för en snart 3-åring, det var alldeles för avancerat. Men jag hjälpte henne och så var hon så nöjd och glad när den väl var ihopsatt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats