Tessie-san

Vecka 29 och moderkakan i framvägg

Hej och hå! Nu har jag äntligen landat i soffan efter en lååång dag på jobbet. Är helt slut i kroppen och fötterna är svullna som vanligt. Det känns verkligen i kroppen att vi nu gått in i tredje och sista trimestern, det börjar bli tungt.

Det har alltså blivit dags att hälsa vecka 29 (28+0) välkommen idag! Endast ca 80 dagar kvar innan vi får träffa vår minsta lilla älskling, vad vi längtar!

Såhär står det i min gravidapp:
“Barnet är nu cirka 35 cm från huvud till fot, och väger cirka 1,26 kg i början av veckan och cirka 1,4 kg vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mer vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats att röra på sig.

Du har nu gått in i graviditetens tredje och sista trimester. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt – det varierar från graviditet till graviditet. Du kan känna ett visst obehag av att alla dina organ trängs undan av magen och barnet. Benen kan även börja kännas tunga och trötta. Försök att vila så mycket det går.”

Hur mår jag då?
Jag mår bra och känner mig glad och förväntansfull. Men. Jag börjar känna mig riktigt trött i kroppen. Det är bökigt att böja sig ner, fötterna är svullna och jag besväras en del av foglossningen. Sen har det blivit mycket svårare att få helt med luft. Jag får ta stora djupa andetag då och då för att komma ikapp med andningen känns det som. Det börjar bli trångt därinne 🙂

Magen?
Den är så stor och fin så. Älskar magen, har alltid gjort. Den kliar lite då och då, och det är ju för att den växer så det knakar.
Det sparkas, buffas och knuffas hela dagarna och det är den mest underbara känslan i världen. Även om den är väldigt märklig, så känns den så självklar!

Några nya cravings denna vecka?
Nä, inte direkt. Lyxar till det med proteinpudding + färska hallon som sist och det är det absolut godaste som finns just nu!

 

Här har vi två bilder på mig och magen idag – i vecka 29 (28+0) ♡

 

Imorgon ska vi på ultraljud igen. Det ska bli så mysigt att få se Baby 3 ♡♡♡
Vi ska dit för en extra kontroll av placeringen av moderkakan. Sist vi var på ultraljudet så såg hon hur den låg i framvägg, och det är inte så bra. Eftersom jag har två snitt sedan tidigare (och därmed kommer få ett planerat snitt denna tredje gång) så finns det för det första en risk att moderkakan växer fast i de gamla ärren (men det är väldigt ovanligt), men om den inte gjort det vill man ändå se så den inte ligger intill ärren eftersom vi ju kommer snitta där igen.
Det vanligaste är att den fortsätter med magen upp när den växer och inte alls ligger för (så gjorde den med Belle), och det är det vi hoppas på att få se imorgon. Är lite pirrig inför det, men mest av allt är vi förväntansfulla och glada att få en liten extra kik på vår lilla älskling ♡

Vi hörs mer imorgon. Nu tar vi en tidig kväll och går och lägger oss. Känner att jag behöver lite extra sömn, även om det aldrig är garanterat bara för att man lägger sig tidigt 😉 #måstekissatrehundraelvagångerpernatt

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats