Tessie-san

Sjukstuga och banan/chokladgodisar

Äejmen hörrni, gissa vem som vaknade upp med halsont, huvudvärk och total orkeslöshet i kroppen?

Jo jag. Hela familjen är mer eller mindre dåliga nu, men piggast är såklart tjejerna. De blev sjuka först, så de har redan hunnit bli bättre. Harleyboy har det tuffast, han är den enda som fått hosta också. Hoppas det är en snabb visit för den här förkylningen, för jag är såå trött på att vara sjuk eller att någon av barnen ska må dåligt. Sömnen blir redan lidande som det är med utvecklingsfaser hit och dit, tandsprickning och mardrömmar. Att hosta och snörvla igenom nätterna är såklart snäppet värre.

Meeen vi får ju inte deppa ihop för det. Försöker se det positiva med att vi alla fick vara hemma med varandra idag istället. Vi har bara lurkat runt i pyjamas allihopa, kollat på film, sovit i omgångar, jag gjorde lite banan/chokladgodisar jag brukar göra när någon är sjuk, och så tog vi ett långt bad.

Hade egentligen tänkt att gå och handla idag, men eftersom både JP och jag är dåliga så kan vi ju inte det. Sms:ade världens bästa grannar och frågade om de kunde gå och handla åt oss och det gjorde de så gärna. Såå snällt! Vi har verkligen världens finaste grannar, utan tvekan!

Harley och jag tog en lång nap på förmiddagen och då var tjejerna och JP ner i lekrummet.

 

Ingen vidare ork för stordåd i köket, så det blev varma mackor till middag.

 

Som kvällsgottis hade jag gjort lite banan/chokladgodisar.
De är så himla goda, enkla att göra och ett lite nyttigare alternativ att gotta sig i när man är sjuk.

 

Skar upp bananen i cm-tjocka bitar, doppade i smält mörk choklad och rullade sidorna i kokos, och sen in i frysen i någon halvtimme-timme. Man ska egentligen ta på en klick jordnötssmör innan man doppar dem i chokladen, men vi hade ingen hemma idag. Gick bra ändå.

 

Efter bad, insmörjning, på med ny pyjamas och upp i soffan, så var det dags att smaka ♡

 

Betyget?

“MEEERA MAMMA!” när de var slut 😉

 

Nu sover alla godismumsingar uppe i sovrummen, men jag hör Harley hosta till ibland. Jag får nog ta ner honom hit och ha honom i famnen tills vi också går och lägger oss.

Hur mår ni? Håller ni er friska?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Ändå ambitiöst med snacks. Här har det inte blivit mycket gjort idag. Har varit bortskämd utan VAB sen i våras men i söndags slog det till med en 2-åring som vaknade med 39 graders feber och snuva. Och en handfallen mamma gravid i vecka 32 som knappt hittade smärtstillande eller måttsatser mitt i natten. I natt vaknade hon innan jag hade lyckats somnat för kvällen och var vaken i 4 h innan hon somnade om, Med 118 “Mamma, vet du vaaa?” (Har tittat lite mycket på Saltkråkan kanske).

    1. tessiesan

      Stina- åh, stackars er. Hoppas ni alla mår bättre snart. Att vara sjuk + ha hand om en 2-åring när man dessutom är gravid är ingen dans på rosor – I know! Kram på dig!

stats