Tessie-san

Regnbågstårta – steg för steg

Jag gillar verkligen att baka. Jag gillar dock inte när något är krångligt eller tar tid, så jag tar alltid genvägar om jag kan. Med själva dekoreringen kan jag sitta hur länge som helst och pilla – för det tycker jag är jättekul. Men att baka själva kakan som sedan ska delas upp till en tårta? Nää. Då stirrar jag hellre på en nymålad vägg som torkar…

Nu när vi skulle ha ett lite sent födelsedagsfirande för Emma och Belle, så gjorde jag det lätt för mig och köpte färdiga bottnar. Men eftersom vi var så få som skulle äta så tyckte jag det var onödigt att göra en så stor tårta till bara oss – för då blir det nästan tvingat att man måste äta upp allt. Så jag gjorde den lite mindre än vanligt.

Det här använde jag:

 

Jag började med att ta fram en kakform i den storleken jag tyckte var bra och stansade bottnarna som mall – och skar sedan bort kanterna.

 

Det blev då sex bottnar totalt. Tre av dem stansade jag ut ytterligare en bit i mitten…

 

Började sedan med fyllningen på vardera lager och la en hel botten först – på med jordgubbsmousse och fruktcocktail (hade aaaalltid fruktcocktail på tårtorna när jag var liten).

 

Efter det la jag på de bottnarna jag gjort ett hål i mitten på. Med samma fyllning på varje våning.

 

Sedan fyllde jag hålet med godis!

 

Och på med de två sista våningarna som var intakta. Här tog tyvärr jordgubbsmoussen slut, så jag tog lite av smörkrämen som jag skulle dekorera tårtan med och blandade med lite kakao och bredde på det sista lagret.

 

Bredde på smörkräm lite slarvigt över hela tårtan och färgade sedan resten i fem olika färger.

 

Spritsade först ut alla färger bredvid varandra på plastfolie och snurrade sedan ihop det.

 

Och stoppade alltihopa i ytterligare en spritspåse.

 

Sen gick jag bara bananaz med spritsen ♡

 

Utseendemässigt blev det ju en rejäl färgklick om vi säger så. Hade jag fått välja så hade jag dock haft vit fluffig grädde på sidorna – och inte lämna den sådär brun av smörkrämen blandat med chokladbottnarna, men eftersom önskemålet var en tårta helt utan grädde så fick det vara så.

 

Ah, men där har vi den alltså. Regnbågstårtan med extra allt ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats