Tessie-san

Mission: natta barn i 30 graders värme

Okej. Kan vi prata lite om hur j*vla omöjligt det är att natta barn i denna tropiska hetta?

Det är som att värmen bjuder in till en vi-ska-vara-vakna-hela-natten-lång-även-om-vi-vaknar-05.00-om-morgnarna-fest, men jag vill inte gå… jag vill inte ens vara bjuden!

Efter en lååång härlig dag på stranden, bus i parken, hopp i studsmattan och spring var barnen ändå inte trötta igår vid nattning. Vi gick ute med vagnarna i 1 ½ timme, men alla tre var pigga som mörtar och visade inga som helst tecken på att de tänkte sova.

Vi stannade till vid en lekpark och lät dem springa av sig den extra energin de hade (vart de nu fått den ifrån), men på vägen hem insåg vi att de fortfarande inte hade någon lust att somna. Vi hade gett upp den här kvällen för länge sedan och tänkte att vi gör allt lite upp och ner idag, för det var det redan. Kelly frågade om vi kunde ha popcornmys och vi sa ja. Klockan var närmare 21.00 (de brukar sova vid 19.00) och hon trodde inte sina ögon när vi sa ja så sent på kvällen.

De röjde vidare, och JP och jag bara tittade på varandra – jaaa… det är väl bara att gilla läget?

Straxt innan 22.00 hade de kommit i säng och äntligen somnat. Vi tog natt snart efter det också. Fanns inte någon energi kvar till något annat efter den monsternattningen.

 

 

Bilden tagen 20:58 och tre väldigt pigga barn var fortfarande vakna.

 

Då kanske man kan tänka sig att de sov lite längre på morgonen sen?

Nix.

5.00 startade dagen hos oss…

 

Idag gjorde vi upp en plan.
Vi valde att ta ett sent svalkande bad precis innan nattning, smörja in, borsta hår och på med pyjamas – nere i lekrummet (där det alltid är svalt pga är under jord) och sedan in i bilen som haft AC på en stund. Vi hann köra i fem minuter – och vips så sov alla tre barn ♡

Aaaaah vilken lättnad att alla godisar sover gott och till skillnad från igår då “vår kväll” började efter 22.00 – så fick vi starta den redan vid 19.30 idag.

Vår bil är bäst! Den kommer bli vår no 1 nattningshjälp hela sommaren ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tvåbarnsmamman

  Har samma bekymmer! Det är så sjukt varmt här hemma så barnen nattades igår kväll och somnade gott.. gick väl en kvart så vaknade båda gång på gång och jag som hade sett fram emot att få sitta och ta ett glas rosé på altanen eftersom det ändå var fredag. Den tanken dunstade liksom iväg rätt snabbt och resten av kvällen var det natta barn!

  1. tessiesan

   Tvåbarnsmamman- Men TACK! Enda responsen jag fått på detta är: ”men varför har ni ingen fläkt?”

   SOM att vi inte redan har det… 🤷🏽‍♀️🙈

stats