Tessie-san

Just nu

– Vi körde andra dagen för Harley på förskolan idag, hans första inskolningsvecka – och det går så bra!
Han är jättetuff och springer iväg och plockar med leksaker, ställde sig och dansade med kompisarna när ena fröken satte på musik. Han utforskar rummen, alla färgglada teckningar på väggarna, alla spännande utrymmen och hörnor.

Min uppgift de här inskolningsdagarna är att sitta på samma ställe och “vara tråkig”. Det är pedagogernas chans att visa att de är spännande och trygga att vara tillsammans med. Jag ska finnas på samma ställe så han alltid kan se mig och känna att han kan komma och tanka trygghet vid. Idag hade han så kul med allt, så han kom bara en gång till mig för att kramas och känna att jag fanns där, sen sprang han vidare. Känns riktigt bra i mammahjärtat. Får se om det håller i sig så när vi utökar tiden och jag sen ska gå därifrån en liten stund.

– Min rygg har känts bra de senaste två dagarna.
Peppar peppar ta i trä, vill verkligen inte jinxa något nu, men efter att jag varit stenhård med att jag inte gör någonting alls innan jag hunnit göra mina övningar i sängen innan jag kliver upp så har det faktiskt känts bättre i ryggen. Det har inte pangat till sådär som det har gjort tidigare. Hoppas verkligen att det får hålla sig såhär, och iom ryggövningarna och min övriga träning blir bättre och bättre tillochmed!

– Skulle behöva färga utväxten igen.
Men drar mig från det för att jag får så elektriskt (ja, statiskt) hår när det är nyfärgat på vintern av någon anledning. Hatar när det blir så, det liksom slickar sig mot kinden nästan efter att jag borstar det. Mitt redan så himla tunna hår ser ännu tunnare ut då.

– Belle är så glad och mallig över att Harley börjat på förskolan nu.
De båda går på den lilla avdelningen, och jag tror att det känns tryggt och härligt för de båda att ha varandra där. Hon vill visa honom allt och ropar hela tiden “Haaarley, kom Harley! Ah visa dig, komma nuä” ♡

– Kelly blev överlycklig när vi berättade för henne att hon äntligen ska få börja på dans.
Hon trodde inte det var sant, och ville börja direkt imorgon 😉 Hon var så mallig när vi kollade ut vilken dansdräkt hon ville ha, och landade tillslut i två stycken i olika färger. Tyckte att det var helt okej att hon får två. Det kan ju vara så att en viss liten lillasyster också vill låna en när det ska dansas här hemma.

– Jag måste stoppa mitt galna Schweizernötsätandet nu!
Vet inte riktigt vad det är som hänt, men jag har tryckt minst en halv chokladkaka varje kväll den senaste tiden och nu måste jag faktiskt lugna mig. Det söta väcker ju ett monstersockersug och jag vill bara ha mer och mer och mer. Jag som var så bra på att ta bort allt sånt och bara äta det på helgen – nu har jag bestämt mig för att komma dit igen.

– Idag gjorde vi kyckling med tikka masala och naanbröd. Ååååh så gott – sa vi vuxna.
Alla tre barnen bokstavligen spottade ut över hela tallriken efter första tuggan… jag gjorde såklart deras mycket mildare och hade blandat med creme fraiche för att få bort det heta, men det gick tydligen inte alls hem ändå. De åt naanbrödet, ärterna och nudlar istället (hade förberett det ifall att…)

(Haha, nu ser jag att det var ett hårstrå i maten, bläää. Tur att det var mitt egna ändå.)

 

Imorgon ska vi vara där på förskolan en liten längre stund, och Kelly ser fram emot att få visa Harley sina saker där. Vi har mest hängt med den lilla avdelningen de första dagarna, och Kelly som så stolt berättat allt om sin lillebror för sina kompisar på stora avdelningen vill nog visa upp honom själv ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats