Tessie-san

Gå på isen

Hej kompisar, hur mår ni idag denna söndag?

Fick en sådan konstig start på dagen idag. Igårkväll satt jag uppe jättesent med att sortera, välja ut och föra över alla bilder från 2018 från min iCloud till min dator och sedan i en “Framkalla 2018”-mapp. Det tar alltid längre tid än vad man tror och jag kom inte i säng förrän vid 00.30 kanske. Då vaknade Kelly (som annars sover hur bra som helst på nätterna nu) och var förvirrad över om det var dag eller natt och bestämde sig för att det var en strålande idé att gå upp… Försökte förklara för henne att det visst var natt och sovtime, men det tog nog ändå minst en timme till innan hon gav med sig och somnade om igen.

Kan ni gissa vem som vaknade då istället?

Japp, Bellekorven började då böka runt och sen sov hon bara korta stunder och väckte mig titt som tätt fram tills det blev morgon. Då gick JP upp med henne och hämtade sen Kelly när hon vaknade också, så fick jag sova ett par timmar ifred för att ta igen mig. Vaknade klockan 10.00 (som en riktig tonåring?) och det kändes väldigt konstigt att börja dagen med att ordna lunch efter att ha klätt på tjejerna, men så kan det gå ibland.

.

Min förkylning har börjat ge mig sig nu, men jag har fortfarande ont i halsen och huvudet. Fruktansvärt ont i huvudet. Det brukar inte jag ha, men jag antar att det är sömnbristen som spökar. Drack flera glas vatten och tog två huvudvärkstabletter, sen gick vi ut i solen en stund.

 

 

 

Vi gick ner till vattnet som numera är helt täckt av is. Det var fullt med människor som åkte skridskor och pimplade, så vi vågade oss ut vi med. Och jag som sa att “jag skulle minsann ALDRIG gå ut på isen med barnvagn”, men nu har det ju varit minusgrader i evigheter + alla (säkert ett femtiotal) människor gick/åkte på Drevviken, så det kändes lugnt.

Belle-älsklingen somnade i vagnen så fort vi klev utanför dörren nästan. Hon har det så gosigt däri så det är nog svårt att låta bli att somna. Kelly var dock lite kinkig och ville inte alls åka vagn. Hon ville inte gå heller, utan ville att jag skulle bära henne. Jag förklarade att jag inte kan bära runt på henne när vi är ute på promenad, för det första är hon en stor tjej och kan faktiskt gå själv. För det andra får jag så himla ont i ryggen om jag ska bära på henne hela vägen. Det gick sådär.

Sen blev det skrikkalas och då fick hon sitta i vagnen på vägen hem trots högljudda protester.

Hon somnade på två röda…

 

Resten av dagen spenderade vi hemma. Vi “fikade” nere i lekrummet och tittade på när pappa spelade något spel på PS4. Pusslade ihop det stora golvpusslet Kelly fick i julklapp och Belle har övat på att sitta upp.

Imorgon är det dags för förskolan igen och vardagen är tillbaka. Förra veckan hann Kelly gå 2 dagar innan hon blev sjuk, hoppas hon klarar sig längre än så den här gången. Tänk om alla skulle vara hemma med sina barn tills de är helt friska, vad skönt det skulle vara för samtliga då.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats