Tessie-san

“Är du gravid igen?”

“Är du gravid igen?”

Alltid lika kul att börja morgonen med den frågan av en random mamma på förskolan…

Jag blir så trött. Hur svårt ska det vara att sluta fråga andra kvinnor om de är gravida? Hur kan man vara så in i bomben nyfiken att man bara måste fråga? Jag fattar verkligen inte. Kan man inte tänka ett steg längre, tänk om personen man frågar fick missfall igår? Tänk om personen man frågar genomgår en tuff IVF-resa och kämpar för att bli gravid? Tänk om personen man frågar ÄR gravid, men är så tidig att det inte är något man vill avslöja än?

Eller som i mitt fall – tänk om personen precis fött sitt andra barn för mindre än 5 månader sedan och försöker embracea sin mammakropp, istället för att bli stressad över att “få tillbaka sin vanliga kropp” så snart det bara går för annars kan folk misstänka att den där magen bara måste ha ett barn i sig… Jag blir så trött. Kan människor bara sluta spekulera i om någon är gravid och ge fan i att kommentera andra mammors kroppar?!

Det värsta är att jag skäms för hennes skull att hon ställer en så dum fråga, så jag vill genast “rädda hennes ansikte” och skrattar nervöst och “försvarar mig” med att det är min jacka som är stor.

Varför skulle jag “rädda” henne? Jag borde bara ha blivit knäpptyst och blängt tillbaka som svar. Förstört stämningen hade ju hon redan gjort.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Usch en sån kommentar sårar så himla mycket.
  Jag själv har svårt att bli gravid och har hög risk för missfall pga sjukdom. Bara för att jag är 32 och har varit ihop med min sambo i några år så tycker vissa att det är legit att fråga när vi ska skaffa barn/om jag är gravid för att jag inte är sugen på att dricka vin när det bjuds på middag. Förstår inte hur folk tänker! Man ska inte heller stressa med att gå ner alla mammakilon så fort man fått sin bebis. Man har väl annat att fokusera på 🙂
  Stor kram till dig, jag tycker att du verkar vara världens bästa mamma till dina flickor

  1. tessiesan

   Amanda- Tack för dina fina ord! ♡ Jag håller med dig, det är inte klokt att människor tar sig friheten att kommentera både det ena och andra när de inte har någon aning om vad personen går igenom privat.

   Stor kram till dig ♡

 2. Jennifer

  Usch vad tråkigt det där är, fått höra det både en och två gånger. Men även fått kommentarer som “Det är bra att du kämpar på med vikten, de där sista mammakilona rinner snart av ska du se”. Och visst förstår jag att det är menat som peppande, men personen kanske inte har någon aning om hur mycket man faktiskt kämpar, och hur svårt vissa har att gå ner i vikt överhuvudtaget. Som du säger så borde alla bara sluta kommentera varandras kroppar överhuvudtaget, det finns så mycket annat man kan prata om!

  1. tessiesan

   Jennifer- Tack för din kommentar! Jag håller verkligen med dig. Jag har aldrig känt mig speciellt stressad att “få tillbaka min vanliga kropp” efter mina graviditeter. Jag har bara visat min kropp kärlek för allt den gått igenom och för att den precis burit mina barn, men med kommentarer som dessa så är det klart att man tvekar och fokus blir på att “inte se gravid ut”. Det är inte klokt!

stats