Tessie-san

Fler bebisar!

Sedan något år tillbaka har mitt växtintresse börjat växa sig större. Jag har aldrig haft några gröna fingrar egentligen, har alltid haft svårt att hålla blommor vid liv, men nu har jag hittat ett par favoriter som jag klarat av någorlunda iallafall.

De första är mina elefantöron.
Jag fick en stickling av Petra för ett par år sedan, den var planterad i en liten plåtburk med en rosett runt som en gåva när jag bjöd på någon middag. Jag blev såå glad, hade länge velat ha en egen, men trodde inte jag skulle kunna ta hand om den så att den skulle överleva. Men det gjorde den. Och den växte och fick massor med nya bebisar. De har fått flytta över till egna krukor nu och det kommer nya små bebisar hos allihopa nu.

Har dock råkat vara lite för generös med vattningen den senaste tiden, så tyvärr blev flera av bladen gula och tappade sin spänst. Så jag knipsade av dem – så de inte ska ta näring av de andra som fortfarande mår bra – har lärt mig nu att övervattning av elefantöra = superdåligt. Så nu ska jag lugna ner mig med vattenkannan ett tag framöver. Men mini-elefantöronbebisar finns det gott om ändå!

 

En annan blomma jag håller kär här hemma är min monstera.
Den fick jag också i present, en inflyttningspresent av Elin när vi flyttade in i radhuset för 5 år sedan. Den blev dock ganska stor och vildvuxen så jag har kapat av den ett par gånger, gett bort stora delar av den och nu senast knipsade jag av två av de finaste bladen (med många flikar) och lät den rota sig i vatten och planterade om den på nytt. Jag behövde en nystart med två fräscha fina blad kände jag – och nuuu har ett till litet bebisblad börjat komma upp – om bara ett par dagar kommer det ha vecklat ut sig, ska bli så spännande att se om den har lika fina flikar som de stora ♡

 

Min senaste lilla älskling – gullrankan.
Jag har en dröm om att den ska växa sig lång och ståtlig, så jag kan få den att klättra längs med fönstret och vidare. Vet inte om jag planterat den optimalt för det, men jag testar mig fram. Tycker den blev så himla söt i den guldiga lilla krukan på väggen. Sedan jag hängde upp den där med ny jord och allt, så har två nya små bebisblad kommit på den grenen som klättrar. Hoppas det fortsätter så!

 

♡ Ja, det var det jag hade att rapportera om mina blommor för nu.

Puss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats