Tessie-san

Enhörningspool

Godkväll kompisar, hur mår ni? Den här värmen verkar ju inte ge med sig och i nästa vecka väntas det bli 33-34 grader?! Wooooh, det ska inte vara lätt att vara höggravid på sommaren tydligen.

Igår hade vi en riktig fixardag på hemmaplan. Vi åkte iväg och köpte nya blommor till framsidan och satte sedan igång med att rensa ogräs, dra upp gamla rötter och luckra upp jorden innan vi planterade de nya blommorna. Det har varit ett jäkla sjå att få den där rabatten snygg. Den ligger ganska skuggigt till och i mitten av rabatten (som vi delar med ena grannen) så står ett träd. Trädets rötter i jorden och skuggan den ger försvårar att få något fint att blomma där. Jag har verkligen försökt. Det enda jag lyckats med är tulpanerna och de andra vårblommorna, de planterade jag som lökar och de kommer upp och blommar fint varje vår, men när de sen dör så ser det jättetråkigt ut där i rabatten resten av sommaren… Men nu testar vi med Funkia – en “blombuske” som trivs lite skuggigt och nog kommer göra sig jättefint där, speciellt efter ett tag när de grott in sig och växt sig lite större. Ska verkligen göra mitt bästa för att få dem att trivas där.

Vi tog oss också an den lilla plätten bredvid brevlådan – som jag förra året fyllde med vita dekorationsstenar. Det blev jättefint då – i ca två veckor innan ogräset hittade upp mellan stenarna och gjorde att det såg helgräsligt ut. Har hållit på att rensa där till och från, men nu tröttnade jag på det. Vi rensade bort allt ogräs, samlade ihop alla vita stenar i en stor bytta, tvättade rent alla stenarna, jämnade till marken/jorden och placerade sedan ett utklippt ogrässkydd där innan vi fyllde på med de tvättade stenarna igen. Åh, så fint det blev! Tog dumt nog inte några före- och efterbilder, men jag var så ivrig att sätta igång att jag helt glömde bort det.

Imorse när jag vaknade hade jag ont i exakt hela kroppen. Mitt bäcken och min rygg tog ganska mycket stryk av att jag krälade runt på alla fyra i rabatten igår, så det fick jag sota för såhär dagen efter. Idag har jag därför tagit det ytterst lugnt med fysiska aktiviteter. Vi har fått en hel del gjort hemma, men jag har mest delegerat de tunga sakerna till JP. Kört ett tvättmaraton av alla sängkläder, rensat ut i biorummet (som ska bli ett lekrum) och så har vi fått upp alla hyllorna i Kellys (och Minis) rum. Sen har det badats en hel del på uteplatsen också. Jag nöjde mig med att sitta i solstolen och titta på, ville inte böka upp och ner med min onda kropp idag. Men Kelly och pappa hade riktigt skoj! ♡

 

 

Den andra poolen vi hade råkade gå sönder, så vi köpte en ny – en enhörningspool. Den har även ett vattenfall/vattenspridare vid svansen som man kan koppla i med slangen, superkul!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats