Tessie-san

Bästa dagen på hela veckan!

Måndag igen och en ny vecka har kickat igång.

Hur brukar ni se på veckan när ni tänker på den bildligt? När jag ser veckan framför mig ser jag som fyrkanter som vi står på, från vänster till höger – måndag längst till vänster och så fortsätter vi hoppa framåt på rutorna fram till söndag – som är lite på en topp och där kan jag blicka ut över en ny rad med fyrkanter. Sen hoppar jag ner på första rutan – måndag igen. Haha, låter jag knäpp? Hur “ser ni på veckan” då?

Igår var det alltså söndag och det är en av mina favoritdagar numera – för det betyder dans! Sedan i somras har jag börjat dansa BodyJam på gymmet två dagar i veckan – tränar styrketräning på samma ställe två dagar till och så gör jag ett eller två pass till hemma. Jag trodde aaaaldrig att jag skulle börja träna och tycka att det var så kul. Skulle någon säga till mig att det skulle hända för ett halvår sedan hade jag bara skrattat som svar… well, here we are.

Hoppas det håller i sig, för jag tycker det är så himla kul!

 

 

När vi åker dit hela familjen försöker vi time:a in så att småttingarna sover sin nap – iallafall för en liten stund när vi kommer dit.

På söndagar träffar vi alltid Iman, Amir och deras döttrar där – och tjejerna brukar leka tillsammans i lekrummet under tiden. När Belle vaknar går hon också in dit och gör dem sällskap.

 

När alla har tränat och lekt klart går vi ofta och handlar.

 

Jag träffade min barnmorska för någon vecka sedan. Jag hade ringt henne för att se om hon kunde känna på min mage och se om mina magmuskler fortfarande var delade efter tre täta graviditeter. Om de är det så ska man vara lite försiktig med att träna magen då det kan förvärra det istället för att hjälpa.

Jag har därför inte gjort en enda magövning (bortsett från övningar och dans som tränar hela kroppen samtidigt) för att jag varit rädd att orsaka någon skada.

Hon kände och sa att det kändes fint och att det inte var någon stor delning/om ens någon alls längre, så jag fick grönt ljus till att börja träna även magen. Det ser jag fram emot! Jag har nämligen knappt någon känsel i magen efter graviditeterna, och har jättesvårt att hitta musklerna där. Körde flera nya magövningar med Iman i veckan, men kände noll träningsvärk efteråt, även om jag borde gjort det. Är det vanligt att tappa känseln så mycket i magen? Kanske inte helt ovanligt efter tre kejsarsnitt?

Någon som känner igen sig? ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tvåbarnsmamman

    Har bara gjort ett kejsarsnitt och känner igen det där med lite känsel i magen. Tror det beror på att magmusklerna är otränade! Har själv knappt tränat musklerna sedan yngsta föddes, är snart tre år sedan – skämskudden! Efter första barnet var jag igång och tränade mycket, gick på mammaträning och det var väldigt enkla men effektfulla rörelser till exempel en där man skulle ligga på rygg med fötterna mot väggen och liksom försöka spänna naveln mot ryggraden. I början kände man knappt nåt för att musklerna var så slappa så kändes nästan löjligt. Ett tips dom gav där var att röra vid magen och liksom massera att man på nåt sätt väckte liv i musklerna igen. Olga Rönnberg har gjort en bok om just mammaträning med många bra övningar, tips!

    1. tessiesan

      Tvåbarnsmamman- åh tack för tips! Ska absolut kolla upp det. Jag har fått flera bra övningar nu som jag ska ta till, superbra!

stats