Tessie-san

Är det tredagarsfeber?

Åh, igårkväll när jag nattade barnen kände jag att Harley var lite varm. Inte febervarm, men ändå varm. Han somnade ändå först av alla, så tänkte att det kanske inte var något. Efter någon timme eller två hörde jag honom gny däruppe i sängen, så jag gick upp. Definitivt feber.

Inte snorig, inte hostig, ingenting. Men ändå feber. Låg kvar med honom ett bra tag, men märkte snart att han inte kunde somna om, så jag gick ner mer honom en stund. Han låg i min famn, och sen i JPs medans vi kollade på vår serie. Han somnade till lite då och då, men kunde inte riktigt komma till ro. Han fick en flaska kallt vatten, och sen när vi skulle gå och lägga oss ville jag ta en temp och ge Alvedon. Även om jag redan visste att det var feber, så vill jag alltid veta hur mycket så man har ett utgångsläge. 39.0 visade tempen på och han fick en Alvedon.

När vi kom upp i sovrummet igen fick han snutta på en flaska i min famn, sen somnade han om igen. Jag vaknade till flera gånger för att känna på honom och efter en stund började Alvedonen hjälpa och han blev svalare. Det har varit mycket kram och gos under natten.

Om ett barn är sjukt, måste samtliga syskon också stanna hemma från förskolan. Tjejerna är ju friska, men det är klart att vi tar det säkra före det osäkra. Jag tror dock att det är den berömda tredagarsfebern han har. Han har inte hunnit ha den än, och det är vanligast att barn få den mellan 6 månader-2 år. Just eftersom han inte har några andra symptom, mer än feber. Vi får se.

Lite trist att det hände just den här veckan eftersom det är inskolning, då blir ju allt förskjutet. Men det kan inte hjälpas, nu är det såhär och vi tar en dag i taget. Om det håller i sig i tre-fyra dagar och avslutas med prickar över hela kroppen vet vi ju att det var tredagarsfebern.

Det är inte lätt att ta hand om en liten febersjuk stackars älskling med två pigga och spralliga systrar hemma kan jag säga, men vi gör vårt bästa. Jag får hela tiden påminna om att vi måste vara lugna och tystare än vanligt. Det blir mycket film och lugna lekar idag.

 

Både Kelly och Belle var mycket yngre när de fick sin tredagarsfeber, så de är immuna mot den nu.

Något inget av barnen haft än är vattkoppor. Så jag antar att så fort “det går” på förskolan, så kommer alla tre få det samtidigt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mammatill4

  Uch stackarn:(. Och tråkigt att bli sjuk mitt under inskolningen.
  Våra fick aldrig vattkoppor när det gick på förskolan, inte heller när vi försökt smitta dem hos vänner. Sedan när dottern var drygt fyra fick hon det sist av alla på förskolan (då hade det gått i 2 månader. Och då smittade hon sina syskon! Äldsta gick då i ettan och blev jättesjuk med maaaassssooooor av koppor och 40 graders feber i en vecka😩

  1. tessiesan

   Mammatill4- Ja, jättetråkigt! Får se om vi hinner med någon dag denna veckan, eller om det blir nästa vecka istället…
   Oj oj oj. Stackars!! Ja, jag ser verkligen inte fram emot det. Håller alla tummar att det blir en så mild variant det bara går ♡

   Stor kram!

 2. Penny

  Stackars liten! Vet du… jag undrar så om man inte kan få den 2ggr är nästan säker på att min ena flicka haft det. Båda har absolut haft det en gång och sen fick den andra det igen några månader senare eller i alla falla alla symptom, så mysko. Vattenkoppor har inte mina 3 heller haft men i skrivande stund går det på tjejernas avd så vi får väll se… skulle gärna slippa det ett tag till för lillemans skull han är lika gammal som Harley. Men tjejerna är väll i “perfekt” ålder 5år.

  1. tessiesan

   Penny- jasså? Jag har bara hört att man endast kan ha det en gång bara, både från BVC och 1177. Men det kanske finns undantagsfall som med så mycket annat.

   Ja precis, det kan ju vara hemskt farligt att få det som vuxen, och barn brukar klara sig betydligt lindrigare så vi ”hoppas” väl att det kommer snart så vi är klara med det.

   Stor kram på dig 💕

stats