Tessie-san

Köpenhamn – del 3

Jag tänkte att vi skulle avsluta denna triologi av vår Köpenhamnresa, så här kommer den tredje och sista delen.
 
Vi vaknade upp på hotellet och gick sedan direkt ner till frukosten. Det var vi inte ensamna om, för det var rätt fullt. Fick dela ett fyrmannabord med två norrmän som också var där på semester. Kvinnan i duon såg hur jag satt och klappade på magen och hon log och frågade “om det var en gut”. Jag log tillbaka och sa att vi faktiskt inte vet, men att jag har en stark känsla av en pojke. Tycker min mage ser ut som en typisk “pojkmage”, mer och mer för varje dag.
 
Hursomhelst, efter frukosten gick vi upp och packade vår lilla väska och så checkade vi ut och gick ut på promenad längs vattnet. Vi ville ju hinna med att se Den lille havfruen innan det var dags att hoppa på tåget hem till Stockholm igen. 
 
Det var kanonväder och rätt så varmt, så vi fick ta lite pauser då och då för att fylla på med vätska (och för att ta turistkort vid varje vacker fontän och sevärdighet).
 

 
 
Vid “början” av vägen till Havfruen var det fullpackat med laster av turister, mestadels från Asien. Älskar hur totalt ogenerade de är när de tar bilder på varandra. De posar glatt med armar upp i luften och låtsas-luktande på blommor osv. 

 
 
 
Här har vi henne. Den lille havfruen. Hon satt på en sten intill vattenkanten och solade. I vanliga fall hade jag krigat mig fram och ställt mig på stenarna nedanför henne för att få till en så bra bild som möjligt, men kände att det inte riktigt var värt risken att bjuda på gravid-kvinna-ligger-och-sprattlar-i-vattnet-show, ifall jag skulle halka…

 
 
 
Tada! <3

 
 
Efter att ha smattrat på med bilder på havfruen och oss, så satte vi oss på en trapp i närheten och svalkade av oss med lite kall äppeldricka som det gick runt unga killar och bjöd på. Vilken lyx!

 
 
 
Istället för att vandra hela vägen tillbaka så tog vi en taxi till tågstationen, för att spara på min rygg. Åt en snabb lunch innan det var dags att kliva på tåget mot Malmö. I Malmö var det dags för passkontroll och som “tack för besväret” fick man glass. Trevligt tyckte vi!
 
På tåget hem sov jag till och från och helt plötsligt var vi hemma. Är så himla tacksam för den här fina weekendresan som JP överraskade mig med för min 30-årsdag. Vilken kille jag har! <3

 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats