Tessie-san

Köpenhamn – del 2

På tisdagsmorgonen klev vi upp till ett soligt Köpenhamn. Låg och drog oss en stund och gick sedan ner till frukosten. Vi hade en vision om att hinna med att se Christiania, hälsa på Havfruen och ha en dag på Tivoli. Men efter att ha kollat in kartan och insett att de tre låg en ganska bra bit ifrån varandra så valde vi att ta en heldag på Tivoli, skjuta upp Den lille havfruen till dagen efter och hoppa över Christiania helt.
 
Sagt och gjort.
 
 
 

 
 
Tivoli mitt i stan var jättetjusigt. Lite mer Liseberg än Gröna Lund, med jättefina parker och mysiga hang arounds, dock mycket mindre än både Liseberg och Gröna Lund, det var iallafall så det kändes. 

 
 
Tjusiga restauranger hade de iallafall, med pampig utsikt om man ville ha det.

 
 
 
Vi var superhungriga, så direkt efter att vi kommit in i parken gick vi och åt lunch. Det blev hamburgare. Hamburgare med extra allt för JPs del…

 
 
 
Det var inte alls mycket folk inne på Tivoli. Vet inte om det berodde på att det är i slutet på säsongen eller för att det var en tisdag sådär mitt i veckan, men det var inga köer någonstans. Ville man kunde man åka om direkt efter att man åkt klar, på nästan alla attraktioner. Har aldrig varit med om en mer folktom nöjespark.
 
Eftersom jag går runt med det finaste vi har i min mage, så var det inte mycket jag kunde åka. Men det gjorde inte så mycket. JP däremot, han provade nog alla attraktioner de hade, som den här: Demonen. Flera loopar och galna svängar. Eftersom det inte var någon vidare lång kö alls så gjorde det inget att han åkte själv och jag väntade nedanför. Det gick så fort och dessutom var det så fint väder, så jag satt på en bänk och solade under tiden.

 
 
Vi hade iallafall ett gemensamt mission –  och det var att vinna hem någon riktigt stor och fin nalle till Pickis. De hade ett lite ovanligt system i deras stånd. Man samlade ihop sina poäng från samtliga “grenar” och när man sedan skulle gå hem kunde man lämna in poängen mot en vinst. Ju mer poäng man samlat desto större nalle såklart. 
 
Det gick sådär för oss. Tror vi samlade ihop totalt 100 poäng (de flesta grenar fick man 20 poäng ifrån om man klarade av max) och vi bytte in poängen till en liten grå björn med blåglittriga ögon. Det fick duga!

 
 
 
Jag åkte iallafall en sak: Den flygande kofferten. Det var som en blandning av kärlekstunneln och Sagotåget på Junibacken. Man fick sitta i en stor koffert och så “flög man runt” i HC Andersens värld. Jättemysigt var det!

Det blev en och en annan glass som slank ner. 

 
 
 
När inte glass eller popcorn mättade längre satte vi oss på uteserveringen till en italiensk restaurang och tog varsin pizza till middag. Vad länge sedan vi åt pizza!

 
 
 
Efter en heldag i nöjesparken var det två rätt trötta personer som bestämde sig för att det fick räcka för dagen och började gå mot utgången. Då fick vi syn på de här skrattkammarspeglarna och ställde oss vid samtliga och tjöt av skratt! De två översta bilderna fick mig nästan att kissa på mig av skratt. Min mage på vänstra bilden och hela JP på vänstra… så himla snygga!

 
 
 
 
Påvägen ut såg vi den här Make-your-own-teddybear-affären och var tvungna att gå in. Man kunde alltså “bygga” sin egna nallebjörn och välja kläder och accesoarer och allt. Så mysig idé!

Vi gick in en mataffär påvägen hem till hotellet och köpte med oss lite nötter och bär till kvällsmys. Så himla billigt med frukt, bär och druvor därborta. Generösa bärlådor var det också. Dubbelt så stora och nästan hälften så dyrt som i Sverige.

 
 
 
Det mesta var förresten stort där. Kolla in den färska basilikan bara!
 

Vi vandrade genom Ströget med vår påse med nötter och bär som vi tänkt äta när vi kom fram till hotellet, men så fick vi syn på ett glasställe och kastade ett snabbt öga på varandra – sen gick vi dit och beställde en churro med glass och chokladsås att dela på. Tänkte att det var lika bra att passa på eftersom vi inte vet när vi får äta det igen… hehe.

 

Gick sedan hem och la oss tidigt igen. Jag var totalt slut som artist efter en så lång dag på Tivoli, så det var skönt. Dagen efter skulle vi åka hem, men vi hann med lite sightseeing innan. Tar det i ett annat inlägg. Puss!

 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats