Tessie-san

Sa Pobla – del 1

Dåså hörrni, nu har jag knopat ihop inlägg från vår vecka på Sa Pobla, Mallorca i tre delar åt er. Så ni kan nu lugnt gosa ner er i soffan och göra er redo för sol, bad och massor med mat:
 
 
 
 
Vi hade hyrt två bilar som tog oss från flygplatsen till denna oas som låg mitt på en åker. Infarten till huset pryddes av stora majsfält, förstå hur mysigt? Det här var iallafall vår fina pool.
 
 

Efter att ha lämnat av oss vår packning och svalkat oss med en sval drink inne i den närliggande staden så åkte vi och handlade lite mat. Vi alla (åtta stycken) la en pott till matkassa och så lassade vi i allt gott vi kunde tänka oss i varuvagnarna.

Under dessa sju dagar så grillade vi middag varenda dag förutom en, då vi istället åt ute på restaurang. Men att få grilla sin egna middag varje kväll var underbart. Det blev en hel del köttbitar, korv, kyckling och fisk. Och givetsvis även grillade grönsaker och goda kalla såser. Ni ska få se.
 
 
 
 

Vår första middag grillades det olika kryddiga korvar och kött. Första kvällen är alltid magisk – med hela semesterveckan framför sig.

 

Morgonen därpå vaknade jag först av alla och började ställa fram lite frukost. Vi hade inga bestämda platser gällande vem som gjorde vilken maträtt om dagarna, utan det fall sig ganska så naturligt – de som gillade att sova lite längre kunde vakna upp till ett färdigdukat frukostbord och tog då istället kommandot vid grillen på kvällen eller uppstyrandet av lunchen. Så det gick jämt ut i slutändan.

De flesta dagarna låg vi och gottade oss vid poolen med ett glas iste i handen eller la oss i bokläsarhörnan som hade fladdrande skynken som skyddade lite för solen. Det var en riktig ladda-batterierna-resa.

Luncherna bestod ofta av kalla rätter som melon- och fetaostsallad med lite oliver, oljade bröd och kallskuret. Mums!

 

Första kvällen efter en riktig soldag sov jag siesta lite längre än de andra och när jag smörjt in hela kroppen med after sun, sedan klätt på mig kvällsstassen och dragit ett par drag mascara på fransarna så kom jag ut till mästerskapen i beer pong. JP och jag hade köpt med oss det (stora amerikanske plastmuggar och typ 20 pingisbollar) från Ullared för att överraska gänget med. Det gick verkligen hem.

Jag hoppade in i laget som var ojämnt. Kommer inte ihåg vilket lag som vann, eftersom det var första spelet av många den här veckan, men jag anar ett vinnande-lag-foto där i högra hörnet? ^^
Så grillades det ännu mer god middagsmat. Det här var nog min favoritmiddag. Både kyckling och fläskfilé med en stor sallad, grillad potatis och urgod tzatziki. Dra-åt-helvete-gott var det!

Vi som hade krafter kvar passade på med lite nattliga poolaktiviteter.

Här kunde man ofta hitta mig, vid poolkanten med min hatt på och min bok i handen. Det var de gångerna det var lite för varmt uppe på land med jag inte hade någon lust med att kasta boll i vattnet. Så jag gjorde hälften hälften och var lagom sval och lagom aktiv.

 

På kvällen matchade JP och jag varandra helt i vitt. Man ser ju så mycket brunare ut då <3

Åt världens godaste guacamole och drack sangria. Livet på en pinne.

Gänget – minus mig. Bordet stod egentligen under tak, i närheten av grillen men efter ett par dagar insåg vi att det var mysigare om vi bar ut det och ställde det närmare poolen. Då blev det både svalare och betydligt härligare att äta middag under bar himmel.

Den här kvällen blev det en väldigt sen middag. Tror att vi tog den första tuggan vid 23-tiden. Det blev från den här läskiga fisken och megaräkor. Otroligt fin fisk dock och det smakade ljuvligt. Jag är dock lite mesig och gav JP halva min fisk när jag märkte att det fanns en hel del ben i. Då satsade jag på tomatsalsan istället.

 
 
 
Det var det – del 1 av Sa Pobla. Har de andra två inläggen beredda med bilder, ska bara skriva lite text också men det får bli något senare. Ska tydligen iväg på fiskeäventyr nu om en stund. Nils och Sofie hämtar upp oss med bilen om en halvtimme och jag ligger fortfarande i sängen och myser…
 
Hörs lite senare kompisar, kul att vi är igång igen va? <3
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats