Header Image

Tessie-san

Hej och välkommen hit! Det är jag som är Tessie-san och jag har bloggat sen 2009! Är 36 år gammal och bor i Stockholm tillsammans med min pojkvän och våra fyra barn Kelly (2016) och Belle (2018), Harley (2020) och Oliver (2022). Jag är utbildad tandhygienist men är just nu mammaledig. Här kan ni läsa om min vardag, tankar och drömmar, välkomna!

En riktig mästerkock

Publicerad,
Jag har fått feeling för matlagning tror jag. Plötsligt händer det! Hade ju sånt flyt med laxen och rotfrukterna igår, så jag försökte med en pangmåltid idag också. Den här gången blev det fläskfilégryta med matvete och en bladsallad. Vet inte riktigt om det klassas som en gryta, men någon slags röra iallafall. Det blev så fruktansvärt gott, lätt det godaste jag någonsin lagat! Nu är jag bara ledsen att jag inte gjorde en större laddning så jag kunde få i matlådor framöver. Aja, det här kommer jag göra fler gånger. Jag använde mig utav följande:
 
Fläskfilégryta(röra) för 2 personer:
Ca 500g fläskfilé
10-15 champinjoner
1 söt paprika (som är sådär lång)
1 burk Cremé fraiche
En skvätt kalvfond
En skvätt soya
Paprikapulver
Salladslök
Matvete

Sallad gjord på:
Blandsallad (ruccola, bladspenat, mache)
Tomat
Gurka
Sockerärtor
Majs
 
Började med att skära bort allt överflödigt fett på fläskfilén. Jag vet att man inte ska skära bort mycket alls, men jag är som sagt känslig för sega strängar och fett i kött, så jag måste! Sen skar jag den i lagom stora bitar och ner i stekpannan. Hackade upp champinjonerna och paprikan och la i en kastrull på andra plattan.
 
När fläskfilén hade fått färg och svamparna och paprikan hade blivit lite gosiga så hällde jag över dem i stekpannan tillsammans med fläskfilén. Tillsatte ett par nypor paprikapulver och lät allt få kramas en liten stund. Sen hade jag i en burk Cremé fraiche och rörde om. Sedan i med en skvätt kalvfond och en ungefär lika stor skvätt soya och rörde om igen.
 
Medans jag lät det puttra så kokade jag upp lite matvete och gjorde bladsalladen. Efter ca 10-15 minuters puttrande så hade jag i hackad salladslök som pricken över i:et.
 
 
 
SÅ gott! Det här vill jag äta varje dag! 🙂
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *