Tessie-san

En riktig mästerkock

Jag har fått feeling för matlagning tror jag. Plötsligt händer det! Hade ju sånt flyt med laxen och rotfrukterna igår, så jag försökte med en pangmåltid idag också. Den här gången blev det fläskfilégryta med matvete och en bladsallad. Vet inte riktigt om det klassas som en gryta, men någon slags röra iallafall. Det blev så fruktansvärt gott, lätt det godaste jag någonsin lagat! Nu är jag bara ledsen att jag inte gjorde en större laddning så jag kunde få i matlådor framöver. Aja, det här kommer jag göra fler gånger. Jag använde mig utav följande:
 
Fläskfilégryta(röra) för 2 personer:
Ca 500g fläskfilé
10-15 champinjoner
1 söt paprika (som är sådär lång)
1 burk Cremé fraiche
En skvätt kalvfond
En skvätt soya
Paprikapulver
Salladslök
Matvete

Sallad gjord på:
Blandsallad (ruccola, bladspenat, mache)
Tomat
Gurka
Sockerärtor
Majs
 
Började med att skära bort allt överflödigt fett på fläskfilén. Jag vet att man inte ska skära bort mycket alls, men jag är som sagt känslig för sega strängar och fett i kött, så jag måste! Sen skar jag den i lagom stora bitar och ner i stekpannan. Hackade upp champinjonerna och paprikan och la i en kastrull på andra plattan.
 
När fläskfilén hade fått färg och svamparna och paprikan hade blivit lite gosiga så hällde jag över dem i stekpannan tillsammans med fläskfilén. Tillsatte ett par nypor paprikapulver och lät allt få kramas en liten stund. Sen hade jag i en burk Cremé fraiche och rörde om. Sedan i med en skvätt kalvfond och en ungefär lika stor skvätt soya och rörde om igen.
 
Medans jag lät det puttra så kokade jag upp lite matvete och gjorde bladsalladen. Efter ca 10-15 minuters puttrande så hade jag i hackad salladslök som pricken över i:et.
 
 
 
SÅ gott! Det här vill jag äta varje dag! 🙂
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats