Tessie-san

♡ Rosetter rosetter rosetter ♡

Jag tänkte vi skulle prata lite rosetter.

Jag älskar rosetter och har hunnit samla på mig en hel del sedan vi fick Kelly. Hon föddes ju med långt hår redan från början och eftersom jag tycker det är så kul med rosetter och tofsar så fick hon ha det redan från start – även om det inte riktigt behövdes. Hon hade alltid hårband med någon blomma eller rosett på och när håret blev längre så började vi med tofsar och minirosetter. Hon är så van att alltid ha någonting i håret, så därför “låter hon mig” pilla och fixa hennes hår varje dag.

Belle har inte alls lika mycket hår från start 😉 , men vi märker att det växer för varje dag som går och det blir framförallt tjockare. Svårt att se kanske sådär på bild bara, men vi som träffar henne varje dag ser det, speciellt efter att det är nybadat – då blir det fluffigt ♡ Även om hon inte har så mycket hår än, så har hon ofta hårband ändå. Tycker det är himla gulligt!

 

Men just det, rosetter var det ja. Eftersom det har blivit ett gäng i alla tänkbara färger och nyanser så ville jag samla dem på ett snyggt och smart sätt, där man ser vad man har. Hittade ingen “ställning” som jag gillade och beslöt mig för att göra en egen. Fick inspiration från nätet och knopade ihop min egna rosetthållare, som nu hänger på insidan av Kellys garderob!

 

 

Såhär gjorde jag!

♡ Köpte ett långt vitt sidenband som jag klippte till fyra lika långa band.
♡ Köpte även fyra “diamanter” som tyngder, ett lite kortare vitt sidenband med struktur, aluminiumtråd och vanlig tråd.

 

♡ Gjorde en lite fålla och sydde fast diamanterna längst ner på varje sidenband.

 

♡ Klippte ut aluminiumtråd och formade den till en “båge” som jag sedan klädde med sidenbandet som var lite skrynkligt.
– aluminiumtråden var lite för mjuk dock, så det blev en annan form sen när jag hängde upp den med alla rosetter på.

 

Såhär blev alltså resultatet! ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats