Tessie-san

Vecka 38 och endast 14 dagar kvar

Nu är det inte många Ny vecka-inlägg kvar att skriva… om Baby 3 stannar kvar till vårt planerade kejsarsnitt om 14 dagar så är det här den nästsista uppdateringen – yikes!

Vi gick alltså in i en ny vecka igår och idag kan vi ticka i vecka 38 (37+1).
Helt galet egentligen! Precis som mina två tidigare graviditeter har det känts som att det både har gått hur snabbt som helst, samtidigt som att det känns som att jag varit gravid i ett helt liv.

Jag börjar bli väldigt trött på att inte kunna röra mig, böja mig, resa mig som jag vill. Jag gillar att vara gravid och jag älskar känslan av att gå och bära på mitt ofödda barn i magen, men de här sista veckorna är alltid tunga, både fysiskt och psykiskt. Börjar känna mig rätt så klar med denna graviditet nu och längtar något oerhört efter vår lilla älskling! ♡

Såhär står det i min gravidapp om veckan:
“Barnet är nu cirka 48 cm långt och väger cirka 3 kg i början av veckan och cirka 3,17 kg vid veckans slut. Vi vet ju redan att Baby 3 är något större än så, då vi fick in ganska bra mått på det extra ultraljudet vi gjorde för någon vecka sedan.
Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Nu kan barnet komma när som helst.”

Hur mår jag?
Jag har alltid varit väldigt trött i mina graviditeter, och denna gång är inget undantag. Det är som att det är mitt i natten för mig – hela tiden, och nu på slutet så är det ännu värre. Jag sover inte så bra på natten, framförallt pga stora magen och att det gör så ont i ligamenten som håller upp livmodern till och från. Jag måste även gå upp och kissa ofta och det är ju inte med smidiga rörelser jag tar mig upp från sängen, om vi säger så. Sen har båda tjejerna velat sova i vår säng ganska mycket de senaste nätterna och även om det är mysigt, så kan det bli lite mycket när de börjar bråka om vem som ska ligga PÅ mig.

Annars är jag väldigt förväntansfull och det går inte en enda kväll utan att JP och jag sitter och spekulerar om vem det är som döljer sig därinne. Vi är så nyfikna på hur han/hon kommer se ut, hur kommer han/hon vara, kommer vi ihåg hur man gör med en så liten? 😉 Även om det inte var så länge sen Belle kom (1 år och 4 månader sedan), så känns det ändå som att man glömt så himla mycket, men jag är säker på att vi hittar dit när det väl är dags. ÅH vad vi längtar! ♡

Magen?
Den är stor nu. Och väldigt spänd. Har mycket sammandragningar och har svårt att röra mig normalt. Jag går som en anka, men försöker att gå normalt – det är verkligen inte bra att vagga när man går för foglossningens skull, då är det bättre att “hålla ihop” bäckenet när man går istället för att vagga med. Men det är lättare sagt än gjort, kan jag berätta.
Vet att jag iallafall kommer sakna magen sen när den är borta, tycker den är så fin!

Cravings?
Inte egentligen. Det var gott med julmat (jag älskar Janssons), men har redan tröttnat, så det blir inte sådär att jag vill äta det i flera veckor nu precis.

 

Här har vi magen och jag idag i vecka 38 (37+1) och endast 14 dagar kvar till förlossningen!

 

Finns det någon annan som är gravid här? Hur långt har ni kvar? ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Här har du en annan preggo. Är även jag på sluttampen men med beräknad bf på lördag. Kul att läsa om någon annans graviditet som är ungefär lika långt gången 😃 men det är jobbigt nu på slutet

stats