Tessie-san

Julafton 2019

Då var julafton över för den här gången.

Så mycket förväntningar, förberedelser och planering – sen vips så är allt över på en kväll. Men vi har magarna fulla med god julmat och julgodis, och hjärtat fyllt med värme och kärlek.

Julen blir ju bara roligare och roligare ju äldre barnen blir. Konceptet om julklappar, julmat och jultomten är ju något som de förstår mer och mer och det är så mysigt!

Vi brukar köra varannat år med min sida av släkten och varannat år med JPs. Så i år var det tjejernas farmor och farfar som kom hem till oss.
De kom med caterad julmat från Sturehof som de hade beställt. Så slapp vi stå vid spisen i hundra timmar denna gången. Det var väldigt uppskattad, speciellt av mig som inte har så värst mycket ork kvar som höggravid denna julafton. Jag brukar ju älska att hosta julafton och andra middagar, men nu har jag inte mycket energi över till det.

Det behövdes bara kokas lite potatis till, sen var det mest uppvärmning och uppdukning av alla röror och sillar osv som behövdes göras.

Under tiden vi plockade upp det hade vi dukat upp ett litet fikabord med glögg och lussebullar/pepparkakor man fick knapra på om man var sugen.

 

Gos hos pappa i väntan på att Kalle skulle börja ♡

 

De var så himla duktiga hela dagen, tjejerna. Tänk att de höll sig från att slita upp alla julklappar under granen tills efter både Kalle och julmat.

 

Jag är så van att vara den som står där i köket och råddar, men JP sa åt mig att jag skulle sätta mig ner och vila – så skötte han och hans mamma det istället ♡

 

Så var det äntligen dags för Kalle Anka!
Tjejerna har väl inte sådär jättestor relation till Kalle, men det kommer de såklart få eftersom vi kommer titta på honom minst en gång om året 😉

 

Så snart Kalle var över satte vi oss till bords.
Mina favoriter på julbordet är Janssons och alla röror, rödbetssallad och ägghalvor.
De åren vi firar med min sida så är det även min morbrors pajer!

 

När vi ätit klart undrade Kelly om det inte var dags att öppna julklapparna snart, och medans vi plockade undan från bordet och dukade fram för efterrätt passade hon och Belle på att känna – och dansa – lite på paketen.

 

Kvällen innan hade jag bakat en saffranscheesecake. Det är en tradition sedan 4 år tillbaka.
Den första jag gjorde var samma år vi flyttade in i radhuset ♡

 

Någon var sugen på “tårtan”!

 

Kelly och Belle med farfar.

 

Nu var det inte lång tid kvar till det som tjejerna väntat på hela dagen (året?) – nämligen få öppna julklapparna!

 

Rätt vad det var så försvann pappa och kort därefter så knackade det på dörren…

Tänk att tomten kom på besök!

 

Kelly var hur cool som helst och hälsade tomten “välkommen hem till oss”. Hon var inte det minsta rädd.
Belle var också väldigt modig måste jag säga, men ändå med en viss tveksamhet.

Tomten kom med ett paket var åt tjejerna och ett stort som de fick dela på. Sen berättade han att han måste skynda sig iväg till alla andra barn, men vi hann ta en bild med tomten innan han gick.

“Heeejdå tomten, tack för att du kom – God Juuuul” ropade vi.

“Hejdå PAPPA” säger Kelly sen…
“Pappa är tomten, mamma! Kelly såg det”

Vi försökte med att “pappa var ju inte här just nu, han måste ha missat tomten” – men hon köpte det inte. Hon berättade att hon “såg pappas arm” och syftade på hans tatueringar som måste ha skymtat under tomtedräkten 😉 Haha, 3 år och knäckte redan tomtekoden.

Nästa år får vi nog byta ut den här gamla outfiten mot en ny – utan mask men med ett större skägg. Den här har som ni ser varit med ett par gånger redan 😉

 

 

Sen var julklappsutdelningen i full gång!

Vi brukar göra så att någon läser vem julklappen är ifrån och till, sen öppnas den inför alla så alla ser vad det är. Tjejerna fick oftast en varsin i taget, så det inte skulle bli några sura miner, men i det stora hela öppnar vi en i taget. Så har vi alltid gjort i min familj och jag vill jättegärna fortsätta med det.

Tycker det är fint att varje julklapp får bli uppmärksammad – och speciellt vem den är ifrån, annars blir det lätt så opersonligt och tråkigt om alla öppnar paket efter paket själva. Man har ju ändå en fin tanke bakom varje julklapp man ger bort och då hinner man inte med att se reaktion eller uppskattning om allt bara öppnas på löpande band.

Hur gör ni?

 

Det här var en av de finaste stunderna på hela kvällen.
Det enda Kelly önskade sig om man frågade henne – var “Spiderman-kläder”, och att få se henne öppna upp sin alldeles egna Spiderman-dräkt från farmor och farfar var priceless ♡♡

 

Belle var så gullig och ville ge mig varje julklappspappersbit hon fick loss när hon öppnade sina paket. Hon hade inte bråttom, det var viktigare att hålla reda på pappret 😉

 

Jag hade nästan förväntat mig att tjejerna skulle bli lite överväldigade av alla paket och kanske “vara lite otacksamma” och slänga iväg leksaken så fort de hade öppnat paketet – för istället slänga sig över nästa – men något har vi gjort rätt – för de var verkligen så tacksamma för varje sak de öppnade och ville istället öppna upp förpackningen och provleka en stund innan de öppnade en ny.
Det var mer vi vuxna som fick hålla igång det och undra om någon ville öppna ett till paket.
Det värmde verkligen mitt mammahjärta, mina fina tjejer! ♡

 

De fick så himla mycket fina leksaker, kläder, böcker, pyjamaser och utklädningskläder.

Förutom en varsin Frost-klänning, fick de även en Rapunzelklänning (Kelly) och en Skönheten-Belleklänning (Belle) från Disney Store som var ljuvliga. Sen fick ju Kelly sin efterlängtade Spiderman-dräkt och den ville hon genast prova!
Belle blev lite fundersam vem sjutton det här var nu som kom fram och skrämdes 😉

 

Jag fick två fantastiskt vackra serveringsfat (de jag önskat mig så länge) och en jättefin canvastavla på mig och mina tjejer. Vi håller ju på att bygga på en fotovägg med canvastavlor som vi har i trappan där den ska få flytta upp ♡

På kvällen spelade vi vuxna julklappsspelet och straxt efter det tackade våra gäster för sig.
Vi städade undan alla kartonger, allt papper, ordnade med disken och snyggade till i köket, sen var det godnatt för tjejerna. De fick vara uppe så länge de orkade, och slocknade en efter en i soffan.

Jag är så tacksam för den här julaftonen. Tänk, nästa år har vi en till liten virvelvind som springer runt och väntar in tomten, ÅH!

Jag vill avsluta detta julinlägg med att önska er en GOD JUL från mig och min familj ♡
Hoppas ni också hade en fin julafton!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats