Tessie-san

Vecka 37 och extrainsatt ultraljud

Nu blev “Ny vecka”-inlägget lite försenat för jag mådde inte så bra igår, så vi kör det idag istället.

Vecka 37 (36+1) idag och eftersom det är torsdag så är det på pricken tre veckor kvar innan vi ses. Nedräkningen har verkligen börjat!

Igår mådde jag sådär och det har fortsatt idag också. Jag har haft en hel del förvärkar, det både spänner i magen och strålar nedåt. Foglossningen har steppat upp en extra level och igårkväll var det så illa att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Känner hur gravidhormonerna tagit över min kropp och jag känner mig lite nere idag. Har ingen anledning till det överhuvudtaget – men ni vet hur det är med de där hormonerna, de behöver ingen anledning alls för att snurra till det. Hoppas bara det släpper snart, det brukar ju göra det.

Allt såg förresten bra ut igår på vårt extra ultraljud. Vi skulle ju göra en dubbelcheck vart moderkakan låg, eftersom den fortfarande låg lite nära de gamla snitten tidigare. Om den ligger för nära gamla snitten – och alltså stället de kommer skära igen – så är risken stor att man kommer råka/behöva skära igenom den för att få ut bebisen och det kan innebära en stor blodförlust för mig. Nu ville de mest se vart den låg så de visste hur erfaren och skicklig förlossningsläkare de skulle sätta på mitt snitt.

Det visade sig att moderkakan hade flyttat upp en bit till och låg nu inte så nära som den gjort tidigare och det var jätteglada nyheter! Jag skojade och sa “Ja, men så bra. Då får vi en halvskicklig förlossningsläkare nu istället 😉 ”

 

Såhär står det i min gravidapp om denna vecka:
Barnets längd är nu cirka 46 cm och det väger cirka 2,79 kg i början av veckan och cirka 2,97 kg vid veckans slut. Enligt mätningarna igår är vår bebis lite större än så och beräknas väga runt 3,2 kg redan, lite större, men fortfarande en normalstor bebis ♡ 
Barnet förbereder sig på livet utanför livmodern – bland annat genom att suga på tummen. Sugreflexen är viktig så att barnet senare kan amma.
Förväntningarna är ofta höga och många blir stressade över allt som händer. Se till att ta det lugnt eftersom stresshormoner påverkar både dig och barnet.”

Hur mår jag då?
Ja, som jag sa så känner jag mig lite nere idag. Jag har ingen anledning till det, allt är så bra med Baby, vi fick bra besked om moderkakans placering igår och det är bara tre veckor kvar innan vi får träffa vår lilla älskling, men känner mig ändå låg – så jag förstår ju att det är gravidhormonerna som spelar mig ett spratt.

Magen?
Den är väldigt spänd och de stora buffliga rörelserna är igång hela dagarna. Ofta sover Baby 3 på nätterna samtidigt som jag, men sen är det full aktivitet hela dagarna sen. Spännande att se om dygnsrytmen fortsätter följa min sen när han/hon är ute ♡
Har börjat känna förvärkar redan och börjar tänka att det kanske inte alls blir om 3 veckor vi ses. Blir det kanske tidigare än så? Skulle så gärna vilja att det väntade till det beräknade datumet den 9:e januari, det skulle underlätta så för oss alla om vi fick åka in i lugn och ro som planerat, but you never know…

Cravings?
Har faktiskt börjat må rätt så illa de senaste dagarna. Är det vanligt att graviditetsillamående kan komma såhär på slutet?
Är inte riktigt sugen på någonting alls egentligen. Äter bara mat för att jag måste.

 

Här har vi magen och jag idag i vecka 37 (36+1) ♡
Jag unnade mig en ny gosig pyjamas + tofflor som jag tänkt mysa runt i som mammaledig. Helst av allt vill jag aldrig ta av mig den, den är så skön och sitter inte åt någonstans.

 

Tröttare blick får man leta efter…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats