Tessie-san

Tidigare förlossning?

Jag vet att jag sa det när jag var gravid med både Kelly och Belle, och det visade sig inte alls stämma – men jag är inte hundra på att Baby 3 kommer vilja stanna till vårt planerade kejsarsnitt… Vi har ju fått en tid 5 dagar innan bf, och fram tills nu har jag egentligen inte haft en tanke på att det skulle kunna sätta igång tidigare än så.

Jag gick ju över en, respektive två veckor med tjejerna, så att föda för tidigt verkar inte riktigt vara min grej.

Men de senaste dagarna har jag börjat tveka. Det känns på ett helt annat sätt i magen nu, sammandragningarna är både mer frekventa och mer intensiva och det liksom strålar och trycker nedåt på ett sätt det inte gjort innan. Jag har inga förvärkar än, men det börjar ändå luta åt det hållet kan jag tycka.

Det är fortfarande full rörelse därinne, även om rörelserna ändrat karaktär och är större och buffligare.

Jag är också helt galet trött, i varenda liten cell i kroppen. Jag har fått sova längre på morgnarna än tidigare, men det känns ändå som att det är mitt i natten för mig – resten av dagen. Blir andfådd av att bara stå upp och foglossningen gör även ont när jag ligger ner nu. Det är lite tufft nu på slutet kan man säga 😉

Nåväl. Time will tell I guess.

Idag åkte jag iallafall iväg till jobbet en sista gång på länge. Vi hade bokat in en jullunch där hela gänget kunde vara med och det ville jag ju givetvis inte missa. Även om jag går på mammaledighet nu, så är jag ändå delaktig i det mesta som händer och det känns så fint att de får mig att känna så. Jag jobbar verkligen på världens bästa arbetsplats!

 

Tänk att vi går in i vecka 37 imorgon och det bara är 23 dagar kvar innan jag får byta ut magen mot vår minsta lilla älskling att bära på istället. Snaaart är vi där!

 

De hade dukat upp så fint med långbord med massor av god julmat, så mysigt!

 

Nu ska vi snart släcka ner och gå och lägga oss. Imorgon ska vi på ett sista ultraljud för att se hur moderkakan ligger till.
Ena kanten låg ju rätt så nära snittet sist och nu vill de bara säkerställa exakt hur nära den ligger – så de “vet hur pass skicklig och erfaren förlossningsläkare de ska sätta in på mitt snitt” – förlossningsläkarens egna ord sist vi var där. Puh, det här kommer gå bra!

Puss och godnatt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mammatill4

  Fick mitt fjärde barn nu i augusti. Fick datum 5 dagar innan. Och trots att jag fött i v 38 tidigare så höll sig denna kvar;). Men sista månaden könde jag att jag skulle föda när som helst😱😂. Lycka till

  1. tessiesan

   Mammatill4- Ja, vi får hoppas att Baby 3 vill stanna kvar tills vårt datum, det skulle underlätta mycket 😉
   Ja, precis så känns det nu. Haft känningar hela förmiddagen idag…

stats