Tessie-san

Vecka 32 och vab

Idag blev det vab för min del.
Det är Belle som fortfarande inte är helt okej. Hon har ju haft hög feber och varit väldigt påverkad, och JP har varit hemma med henne tidigare i veckan. Idag blev det min tur.

Hon är ändå på bättringsvägen och inte haft någon feber idag, men ändå varit lite extra ynklig.
Vi har bara myst runt i mjukiskläder hela dagen. Jag har hunnit tvätta 3 tvättar, så nu är tvättkorgen tom. Det håller säkert i ett par minuter iallafall 😉

 

Lite mysigt är det ändå med vab ♡

 

Hann inte ta någon magbild igår, och heller inte skriva något “Ny vecka”-inlägg som jag brukar.
Jag var nämligen på tandläkarmässan med jobbet hela dagen igår, och det gjorde att min foglossning gick i taket av att gå så mycket. Jag hade så ont att jag knappt kunde röra mig sen på kvällen.
Som tur är går det oftast över efter en natts sömn.

Vi kör inlägget nu istället.

Idag är det alltså dags att hälsa vecka 32 (31+1) välkommen!

Såhär står det i min gravidapp:
“Barnet är nu cirka 39 cm långt från huvud till fot, och väger cirka 1,79 kg i början av veckan och cirka 1,95 kg vid veckans slut. Barnet sover en stor del av tiden – men under de vakna perioderna är barnet aktivt och tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. Så du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen.

Nu när halva barnets födelsevikt är uppnådd, ska den fördubbla sin vikt under de sista 8-10 veckorna under graviditeten.”

Hur mår jag då?
Jag mår bra! Minns inte om jag sa det, men jag “klarade” ju samtliga blodsockerprov jag behövde göra. Det var totalt 15 stycken stick i fingret, 5 ggr/dag i 3 dagar och för att klara det fick inte värdet överstiga gränsen mer än vid 3 tillfällen. För mig gick den inte över gränsen en enda gång.
Hade ett inbokat telefonmöte med min barnmorska där jag skulle berätta hur det hade gått. När jag sa att det inte överstigit gränsen någon gång sa hon “vad bra, fortsätt sticka i ett par dagar till”… zzz… Kunde man inte ha bestämt det från början? Blir så trött.

Jaja, så nu mätte jag igår och det gick lika bra det. Ska mäta någon gång till innan vi ska ses nästa vecka. Då skulle hon prata med läkaren och se om jag måste fortsätta sticka mig eller om det kan avskrivas nu. Hoppas såklart att jag slipper. Att jag bara kan få lugn och ro de här sista veckorna nu.

Magen?
Fortfarande kicksparkar som platsar i Guiness Rekordbok tror jag, men det är bara roligt. Kelly fick känna en riktig spark häromdagen och hon fick väldigt stora ögon och sa “Woooow, jag kände bebisen!”
Hon kommer ju och känner på magen varje dag, men hon har ju tålamod stort som en ärta, så det är bara för ett par sekunder åt gången, så oftast missar hon de största rörelserna, men nu kände hon det klart och tydligt.

Cravings?
Har fortfarande inte gått tillbaka till någon Schweizernöt eller M Peanuts, utan har helt snöat in på Proteinpuddingarna med hallon. Har ni inte testat än, så måste ni göra det. Och ta för guds skull chokladpuddingen från Ehrmann och inte Propud eller något annat knasigt.

 

Såhär ser magen och jag ut idag i vecka 32 (31+1) ♡

 

Har haft sällskap av den här lilla grodan idag.
Så skönt att febern släppt, även om hon inte varit sitt vanliga glada jag, så är hon betydligt piggare än tidigare. Min lilla kämpe ♡

 

Ikväll ska jag ut på middag och fest med jobbet.
Det ska bli jättekul, har sett fram emot det länge. Vet inte hur länge jag orkar hänga på, men ett par timmar ska jag nog klara av 😉

Hoppas ni får en fortsatt fin torsdag, stor kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats