Tessie-san

Vattkoppor som vuxen?!

Nej, men jag tror inte riktigt det är sant.

När Belle insjuknade i vattkoppor började jag känna av en värk i kroppen när jag vaknade. Tänkte att det säkert var något på gång i kroppen, men som mamma så tar jag alltid mina symptom så sekundärt, då jag alltid har fullt fokus på barnen och speciellt när de är sjuka, då går all min energi till dem såklart. Så jag tog två Alvedon och en Ipren och fortsatte kurera Belle.

När det sen dök upp en röd prick på min kropp på kvällen skojade JP och jag om att tänk om det skulle vara en vattkoppa. Men jag har alltid vetat om att jag haft vattkoppor som barn och har därför inte tänkt en tanke på att det faktiskt skulle vara det. Men ändå fortsatte värken i kroppen, feberkänsla och allmänt sjukkänsla i kroppen när jag gick och la mig.

Belle har ett riktigt tufft sjukdomsförlopp – ännu värre än Harleys (trodde knappt att det gick) med väldigt jobbig klåda och besvär. Så jag har hjälpt henne med mediciner, antihistamin, baddat in med potatismjöl och mousse, kylbalsam och i värsta fall med xylocain-salva (bedövningssalva). Var vaken med henne en hel natt och tog flera duschar, baddade och smörjde in. Hjärtat, vad hon har kämpat.

När jag sen vaknade på morgonen så hade jag prickar överallt på hela kroppen. Ansiktet, magen, bröstet, ryggen, armarna, överallt.

Herregud. Jag har fått vattkoppor!

Jag bokade möte med en läkare via KRY och hon bekräftade mina misstankar. Hon frågade om jag visste om att jag aldrig haft det förut, och jag berättade att jag alltid trott att jag haft det, men nu när jag tänker efter så har jag ju faktiskt inte någon riktig minnesbild av att ha haft prickar eller att det har kliat som liten- den enda minnesbilden jag har är att jag var liten och inte fick gå ut och leka ”för att jag hade vattkoppor”, men mer ”bevis” än så har jag inte. Tyvärr har jag ju heller ingen förälder att fråga. Och läkaren sa att man inte kan få vattkoppor två gånger, så det var antagligen inga vattkoppor den gången som liten. Kanske var det höstblåsor?

Har man haft vattkoppor som liten så kan man få bältros som äldre (av samma vilande virus som vattkoppor som då ligger latent i kroppen – men det blir till en annan sjukdom- bältros), men bältros ser ut på ett helt annat sätt; då kommer kopporna i stora samlingar eller som ett bälte, oftast på en sida av kroppen och de kommer med en otrolig smärta. Mina koppor är överallt på hela kroppen – ser precis ut som på barnen.

Som vuxen kan det bli ett väldigt mycket svårare sjukdomsförlopp än för ett barn, och därför får man alltid antivirala mediciner som vuxen om man får vattkoppor.

Jag har fått både antivirala och medicin mot klåda/ångest som jag tar nu tre gånger om dagen.

Det är tur att Belles absoluta topp i klåda och besvär verkar vara passerad, när det var som värst behövde hon duscha svalkande flera gånger både på dagen och natten, smörjas in med alla medel vi hade var och varannan timme oavsett tid på dygnet. Nu är hon förbi det värsta, tack och lov. Men fortsatt sjuk, trött, har massor med koppor överallt och det fortsätter komma nya.

Vi sover ihop flera gånger om dagen och kämpar här tillsammans ♡

Molly knackade på dörren igår och lämnade krya-på-er-blommor och donuts till oss ♡ Så himla gulligt.

Första dagen då det kommit prickar på Belle – men de stora besvären ej börjat (och jag inte heller hade insjuknat än) så pysslade vi pärlplattor och lite påskpyssel. Efter att vi blev riktigt sjuka så har vi inte orkat annat än att ligga i soffan eller sängen. Herregud, vilken pers detta är.

 

Jag undrar nästan om det är någon som gett oss onda ögat, för så mycket otur i sjukdomsväg har man väl sällan skådat. Det har varit magsjuka för hela familjen, influensor, magsjuka rond 2 bara några veckor emellan, sen vattkoppor som går igenom (troligen) alla barn och nu även vattkoppor på mig. Helt otroligt.

Jag hoppas det snart vänder och vi alla kan få vara friska och må bra. Nu känns det som att vi fått vår beskärda del av sjukdomar och vab, det räcker lite nu va.

Ta hand om er därute ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rut

  Men fy, stackare!! Jag hoppas verkligen att det vänder för er snart ❤️ och skönt att dina barn får vattkoppor nu som barn, speciellt eftersom dom blev så påverkade av sjukdomen. Min ena dotter fick lindrigt, medan den andra var jättepåverkad att jag tillslut kände att jag höll på att ge upp som mamma, när ingenting hjälpte och hon led så mycket. Nu hoppas jag att sonen ska få det (lika gammal som Harley) så han ska slippa få det som tonåring eller vuxen men det har gått flera månader på förskolan men verkar aldrig bli hans tur.. krya på er ❤️ ..

  1. tessiesan

   Rut- Tack! ❤️❤️ Vet känslan av att känna sig hjälplös när ens barn lider så och man gör allt allt allt man kan, men det ändå inte är nog 😮‍💨❤️
   Känner att det var riktigt tur att jag fick antivirala insatt i tid, om man tar det ”för sent” så får det inte samma (eller ingen?) effekt, och jag skulle inte ens vilja tänka tanken på hur jag skulle må utan det.
   Kram till dig, tack för din omtanke 🥰

stats