Tessie-san

Vårstädning och busfrö

Godkväll kompisar, hur mår ni?

Jag började känna av lite ont i halsen igårkväll och när det var dags att natta tjejerna så gjorde jag det som kroppen bad mig om – jag gick och la mig jag med. Trodde jag skulle vakna upp efter någon timme och “ta kväll” som vanligt, men jag slocknade totalt och sov till morgonen efter. Ja, förutom de gånger Belle väckte mig under natten som vanligt, men annars sov jag i 13 timmar? Vaknade ändå upp med ett monster i halsen och det kändes ledsamt att behöva avboka fikan med Elin som vi hade planerat för under dagen. Eftersom JP jobbade så var det nog för mig med att underhålla tjejerna, orkade inte riktigt entertaina något extra idag. Elin förstod. Vi bokade in en ny fika om ett par veckor ♡

Efter lunch var båda tjejerna så spralliga att jag tillslut öppnade upp till uteplatsen så de fick leka av sig lite.

Vi hänger ju där hela somrarna, vi grillar, fikar, badar i poolen, sparkar boll och påtar i rabatten… Men under vintern är vi ju aldrig där. Det är som att uteplatsen bommas igen någon gång där i slutet på september och sen är det en plats som Gud glömde fram till våren då vi öppnar upp den igen.

Även om vi fortfarande är inne i mars och det faktiskt kan snöa både en och två gånger till innan vi kan ta vår på riktigt – så tjuvstartade vi vårstädningen lite. Så mycket vi orkade för idag iallafall. Vi sopade bort fjolårets löv från terrassen och utemöblerna, rensade i rabatten och krattade mossmatt… jag menar gräsmattan 😉 Undrar om i år är året då vi tar tag i operation-få-bort-all-mossa-och-så-nytt-gräs… Det får tiden utvisa.

 

 

 

Det var inte jättemånga stunder för Belle ute på uteplatsen förra året (eftersom hon är född i slutet på augusti), så det var verkligen premiär för henne nu ♡

 

Kelly var en riktig lustigkurre och hade för sig alla möjliga hyss under tiden vi var ute, nu ska ni få höra.
1. Hon hann med att doppa vanten i den regnfyllda vattenkannan och smaka på den (!!),
2. Hon plockade upp en hel famn med löv ur lövhögen jag kämpat med – och slängde glatt ut det över gräsmattan igen,
3. Hon åt jord (??) – jag missade när och var det hände, men helt plötsligt hade hon fullt med jord runt hela munnen,
4. OCH så gjorde hon ett försök att rymma genom grinden – hon kom dessutom en bra bit eftersom hon gjorde det när jag satt och matade Belle i soffan på terrassen, så jag fick böka upp med Belle i matstolen innan jag kunde springa efter rymlingen… Hon hann ett par tiotal meter och ställde sig inne i buskarna och höll för ögonen så jag “inte skulle se henne”. Förgrymmade unge!

 

…ja, sen åkte hon kana ner för den lilla sluttningen så hennes byxor blev alldeles leriga. Men jag får skylla mig själv att jag struntade i täckbyxor 😉

 

Nu ska jag krypa upp i soffan med mitt stora hjärta och kolla på Lets Dance. Tjejerna somnade efter 10 minuter (?!) idag, båda i sitt rum dessutom – det har ALDRIG hänt tidigare.

Önskar er en fin fredag och en härlig helg ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats