Tessie-san

Utbakad fläta in i en fläta

 

Jag fick stor respons när jag undrade om ni ville se mer frisyrer här på bloggen och det gjorde mig glad. Jag gillar ju att fixa med Kellys hår och lär mig ständigt nya håruppsättningar och tips och trix för att få det att hålla, så det känns bara kul att få dela med mig till er.

Jag är dock verkligen ingen expert och jag gör säkert “fel” jämfört med många andra som är så mycket duktigare, men jag lär mig hela tiden.

Imorse gjorde vi en numera klassisk fläta in i en fläta. Den lärde jag mig förra sommaren och gör den ganska ofta på Kelly. Den går att göra på många olika sätt, som en fläta som går in i en ny större fläta för att får bort allt hår, sen kan man låta bli att fläta det sista och låta det gå ut i en vanlig hästsvans, eller så låter man bara flätan i luggen vara och resten av håret är utsläppt.

Grundsteget är iallafall att göra en halvt utbakad fläta av luggen.
Jag brukar börja med att sära på luggen med hjälp av en kam, sen sätter jag upp resten av håret i en hästsvans (mest för att hålla det separerat), sen gör jag en utbakad fläta av luggen från vänster till höger och “fångar” endast upp håret på ena sidan för att få det att bli en halvt utbakad fläta.

Sedan fäster jag den utbakade flätan (som jag fortsatt att fläta en bit) i hästsvansen med resten av håret. Antingen lämnar jag det så eller så gör jag en fläta av hästsvansen också. Avslutar med en söt rosett.
Då ser det ut såhär:

 


 

Här är andra exempel på hur det kan se ut med den utbakade flätan som bas:

 

♡♡

 

You like? Then don´t forget to like ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats