Tessie-san

Tankar om Coronaviruset

Coronaviruset hörrni, är ni oroliga?

Jag har faktiskt inte varit så orolig hittills- alltså för min egen del eller barnens, eftersom det mest är som en vanlig influensa för oss som är unga och friska. Jag är däremot väldigt orolig över att det går så fort med spridningen över världen och bara tanken på hur många som skulle insjukna och bli riktigt dåliga eller inte klara det alls är såklart läskig.

En kompis till mig känner sig jätteorolig och tror att det mörkas en del om hur farligt det egentligen är för att inte skapa panik. Att sjukhusen inte kan hantera en stor spridning och att maten kan ta slut i butikerna för att folk bunkrar upp och i allra värsta fall kan inte matvaror komma ut för att det stoppas i produktionen eller pga karantän av olika slag. Min första reaktion var att hon sett för många zombie-apokalyps-filmer, men hon kanske inte har så fel ändå. Det är nog mycket som göms undan för oss vanlisar för att inte orsaka mer panik än nödvändigt när det gäller mycket.

Jag är däremot orolig för de snabbproducerade corona-vaccinen som kommer komma snart. De som tagits fram i panik och inte testats ordentligt. För min del avstår jag sådana vaccin helt och hållet, men det är ju inte att jämföra med de vacciner man får i det allmänna vaccinationsprogrammet – sådant vaccin BÖR alla ta, men det är en helt annan historia.

Låt oss bara hoppas att min vän har fel och att det snart lugnar ned sig. Var det inte SARS-viruset som faktiskt dog ut av sig självt redan innan det hann komma ut något vaccin? Hoppas det blir så den här gången också. Stackars alla människor som blivit sjuka och drabbade, hoppas verkligen det får ett stopp snart.

Så. Coronaviruset, vad har ni för tankar? Är ni oroliga?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kornelia

  Jag har inte varit så orolig, för även om den är extremt smittsam verkar den inte ha så hög dödlighet. Men så fick vi alla influensaliknande symptom. Love hade hög feber mellan måndag-lördag, Andy fick feber torsdag-fredag men mår fortfarande riktigt dåligt, Ellen fick feber igår och jag idag. Men så tänkte jag lite rationellt.. Vi har inte varit i Kina, Sydkorea, Italien eller Iran. Vi har inte träffar någon (då vitt. vi vet) som har varit i något av dom länderna. Så nej, jag är inte orolig men tänker att jag borde köpa på mig en hel del konserver. 🙂

  1. tessiesan

   Kornelia- Stackars er, hoppas ni mår bättre snart! Ja, jag har känt likadant. Inte varit så orolig innan, men nu efter jag bl.a sett dokumentären om viruset på SVT-play känns det lite värre… har du sett den?

   1. Kornelia

    Inte sett den. Har en känsla av att jag antagligen inte borde se den heller. Jag är hypokondrisk nog som det är..

    1. tessiesan

     Kornelia- Jag hör dig. Jag har lätt till katastroftankar och den fick mig verkligen att bli skakis…

stats