Tessie-san

Umeå – del 2

Okej, då kör vi del två från vår Umeåresa.

Det känns nästan som att dagarna flöt in i varandra och det är ju ett bra bevis på att vi tog det lugnt och bara njöt av dagarna som de kom. Ingen stress, inga måsten – vi gjorde det som föll oss in bara.

En dag åkte vi in till stan för att strosa lite på torget och längs med älven, och så köpte vi glass i värmen. Den smälte väldigt fort, så det gällde att slicka i sig den snabbt!

Vi hade med oss vår enkelvagn från Emmaljunga, och resevagnen ifall Kelly skulle bli trött i benen. Det blev perfekt.

 

 

Jag har alltid velat köpa en “Tivoliglass”, ni vet en sån med tre kulor glass och mjukglass på toppen.
Den var iallafall helt enorm och jag bara skrattade när jag fick den i handen, trodde aldrig att jag skulle kunna äta upp den.

…men jag fick hjälp av Kelly och då gick hela ner ♡

 

Vi satte oss i gräset i parken och åt våra glassar. Sen sprang barnen runt och lekte.

 

Vi försökte oss på en kusinbild, men det var lättare sagt än gjort. Det är verkligen ingen enkel match att få tre vildingar att titta in i kameran och se glada ut samtidigt…

…men det är väl bäst vi övar på det. Snart har vi ju tre egna godisar!

 

Blir så full i skratt av den här bilden på tjejerna.
Belles busiga min är verkligen på pricken hur hon är just nu. Det är bara bus bus bus. Hon klättrar och slänger sig åt alla håll och kanter, vi blir helt svettiga här hemma för att hålla koll. Häromdagen hann hon klättra upp på soffkanten och sedan kasta sig bakåt åt sidan rakt in i fönsterkarmen innan vi han fånga henne och hon fick en jättebula på tinningen.
Hon håller oss verkligen igång om vi säger så.

 

Vi tog den årliga bilden nere vid Umeåälven med min växande familj ♡
Undrar hur nästa års bild ser ut!

 

Gosekorvarna ♡

 

Den här bilden här nedan tyckte jag var så kul. Det är Kelly som snott min mobil och slagit på kameran (japp, det gör hon själv utan problem) och tog den här smygbilden på Rickard och Noah ♡ Gulligt att man ser hennes egna fötter där längst ner.

 

Förutom roliga leksaker så hade Noah den här otroligt gosiga fåtöljen man kunde fälla ut. Den tyckte båda tjejerna jättemycket om! Belle tog en av sina naps däri en dag. Tror de fanns på Jysk. Skulle gärna vilja ha en varsin till tjejerna, det hade de gillat.

 

En annan dag började vi med att rita med gatukritor som Kelly fått i present av Noah.
De satt där båda två och gjorde stora konstverk tillsammans med Emma. Belle fick göra något annat, för hon fattade inte galoppen med att måla med dem, utan ville hellre äta dem…

 

I den otroliga hettan åt vi iskall glass varje dag.

 

Som sagt: det är bara bus bus bus med den här tjejen ♡

 

En av kvällarna blev vi överraskade med att få gå ut och äta och sedan gå på bio – bara JP och jag.
Det händer inte så ofta, och speciellt inte kvällstid.

Tjejerna har aldrig sovit borta (utan att nattas av oss) tidigare och bortsett från de nätterna vi var på BB när Belle föddes så har de aldrig sovit utan oss en hel natt.
Nu var det ju inte tal om att vi skulle vara borta hela natten, utan vi kom hem vid 21-tiden. Men det var otroligt mysigt att få vandra hand i hand tillsammans med sin livs kärlek längs med Umeåälven, det kan jag lova ♡

 

Jag och magen vid Umeåälven vecka 16 (15+5) ♡

 

 

Vi hade bokat bord på Sjöbris. Det var en restaurangbåt som låg där vid vattnet.
Vädret skiftade mellan supersoligt och molnigt, så det var riktigt behagligt. JP åt deras deluxburgare och jag deras räkmacka med extra allt.

 

Efteråt gick vi till bion och såg Aladdin!
Åh, vad jag längtat efter att få se den. Tycker den var riktigt bra och vid ett tillfälle ville jag nästan ställa mig upp och applådera – så mäktig tyckte jag den scenen var. Det var den när anden och hela paraden “presenterar” Prins Ali. Tyckte den var SÅ bra!

 

Efteråt gick vi längs med vattnet hand i hand och bara sög in att få vara bara vi en liten stund. Min stora älskling ♡

Det hade gått bra med tjejerna när vi hade varit borta. Belle hade dock lite svårt att somna och hade skrikit högt efter mig “maaaaaaaaammaaaaa”, men när vi kom hem så sov hon så gott.
Kelly hade orkat hålla sig uppe, så hon vinkade glatt på verandan när vi kom.

 

Sista dagen åkte vi iväg och badade igen. Det var den varmaste dagen hittills, så vi var tvungna att doppa oss såklart.

Mina gullfior ♡

 

Hahaha, här har ni Belli-minen just nu. Först ett leende, sen kommer tungan!

 

Fina Nois! ♡ Han har blivit så stor och springer runt som ingenting.
Det gör ont i hjärtat att vi inte bor närmare varandra så vi kunde ses varje vecka åtminstone, men vi får helt enkelt njuta lite extra när vi väl ses.

 

Belle och Noah är ju lika gamla, födda samma år, fast det skiljer ett halvår mellan dem. Just nu är det såklart att den skillnaden märks, men om ett par år kommer man inte märka något.
Det är så roligt, för de är så himla lika varandra i så mycket. De är båda väldigt starka och orädda. De båda gillar mat och verkligen njuter när de får något gott att äta. De har båda varit ganska tidiga i många utvecklingssteg och sitter aldrig still någon längre stund (om de inte fått något gott att mumsa på då 😉 )

 

Det blåstes mycket såpbubblor!
Kelly har blivit riktigt snitsig på att blåsa stora och många bubblor. Det gäller ju att blåsa sakta och från båda hålen, och det har hon koll på.

 

JP och tjejerna körde lite vattenkrig innan det var dags för middag och efter det åkte vi hem.

Bilresan hem var en total mardröm. Jag insisterade på att vi skulle åka hem på kvällen, för jag tänkte att det skulle bli lättast så om de fick vällingen där och sedan somnade de för natten och sov hela bilturen hem.

Ja, så blev det alltså inte. Båda tjejerna somnade efter bara ett ögonblick och sov väl i 1½ timme, men sen vaknade de en efter en och blev åksjuka. Kelly blev jätteledsen och ville inte sova i bilen, hon ville sova hemma. Belle var inte heller nöjd alls och det var riktigt kämpigt. Jag satt ju i mitten därbak och det är ju inte riktigt något säte, utan mer en “sadel” så jag hade så ont i svanken + benen att jag trodde jag skulle gå av.

Näe, det gör vi nog aldrig om någon mer gång. Inte förrän de har blivit lite större och inte tycker att långa bilturer är så jobbigt längre. Vill inte utsätta dem för det igen.

Men förutom själva resandet, så hade vi en fantastiskt fin vecka med några av våra absoluta favoritpersoner. Vi längtar så mycket tills nästa gång vi ses! Tack för den här veckan!

 

Avslutar med vattenkriget ♡:

 

Det var Belles första resa det! Hennes andra blir till Grekland om någon vecka, det ser vi jättemycket fram emot! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats