Tessie-san

Tjejernas garderob

Vi bor lagom stort tycker jag, ett radhus på 120 kvm uppdelat på 4 sovrum, vardagsrum + kök i öppen planlösning, ett badrum och en mindre toalett. Det enda negativa är väl att det ligger på tre våningar. Två våningar hade räckt, och gärna då att samtliga sovrum var på samma våning, det är det inte nu.

Skulle så gärna vilja bo kvar i vårt hus, men att man trollade till så våningarna passade oss bättre. Två trappor är ganska jobbigt när man har två barn och är höggravid, kan jag berätta… Jaja, man kan inte få allt.

Tidigare har vi delat upp tjejernas garderober i varsitt rum. Kelly har haft garderoben som står inne i deras sovrum, och Belle har haft en i vårt rum (där vi har en hel vägg med inbyggda garderober), men nu när Baby 3 snart kommer så behövde vi hitta en ny lösning.

Jag funderade länge och kom tillslut fram till att de ska försöka dela på garderoben i sitt rum, så de båda kan använda den. Så får Baby 3 den lilla inne i vårt rum.

Häromdagen tog jag äntligen tag i det och började rensa ut sånt som är för litet (för Belle) och flyttat över de plagg Kelly vuxit ur som nu blir Belles. Sen fick de varsin klädstång för sina klänningar, och så delade jag upp kortärmade tröjor/linnen på en hylla – på varsin sida. En hylla med långärmade – på varsin sida. En hylla med byxor – på varsin sida. Strumpor/strumpbyxor/trosor på hyllan längst ner, och i lådan längst ner har de tjocktröjor och mjukisbyxor.

Det funkade!

Har använt utrymmet smart och lagt högar med kläder längst in som “inte används lika ofta” och så är “favoriterna” längst ut, så det är smidigt att hitta. Får se hur väl det fungerar i praktiken sen, så länge man håller kläderna i rätt högar (det betyder att det bara är jag som får fixa därinne för JP har inte en susning om vilket klädesplagg som är vems 😉 ) då borde det gå bra.

 

 

Det är rätt så fullt bland Belles klänningar (hon har precis ärvt ett helt lass med storlek 86/92 som inte Kelly kan ha längre), medan det är lite glesare med klänningar till Kelly, men det är ju inte direkt så att hon har brist på kläder ändå 😉

 

Rosetthållaren är iallafall knökfull, men det är ju sååå roligt med rosetter, hårspännen och accessoarer – så det lär inte bli mindre på den fronten heller.

 

Tänk om jag var lika organiserad när det gäller min egna garderob… den ser ut som kaos. Har ju inte sådär jättemycket plagg jag varvar mellan nu i slutet på graviditeten, där har jag mina favoriter som jag väljer mellan – resten av garderoben är ju kläder jag kan ha i min “normala kropp”, så de får vänta lite till. Känns därför inte alls speciellt lockande att rensa eller ens hålla ordning därinne. Den bara är.

 

Nu har JP tagit upp den stora lådan med babykläder från förrådet och jag ska börja gå igenom vad vi kan använda en tredje gång och tvätta det. Sen lägger jag det vi inte längre vill ha kvar i en egen hög och så får vi åka iväg till Frälsningsarmen med det. Allt är ju helt och rent, men vissa plagg har man bara tröttnat på och orkar inte se på en tredje gång 😉 Det finns alltid någon som kan ha nytta av dem.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats