Tessie-san

Potträning och bad

På tal om soliga dagar – vad vi har blivit bortskämda med fint väder de senaste dagarna? Och det ser ut att hålla i sig dessutom. Härligt!

Häromdagen packade vi ihop vagnen och åkte till Haninge C för lite ärenden. Kelly var lika taggad som alltid över att få åka buss. Buss och pendeltåg är fortfarande väldigt spännande.

Vi var ute efter ett par nya sandaler till Kelly och så köpte vi två storpack med trosor. Vi har pratat om att testa på pottan lite smått nu i sommar och har nu bunkrat upp med trosor som vi kan byta ut mot blöjan när det är dags. Änsålänge är hon inte så jätteintresserad, men jag känner ingen stress. Det får komma när det kommer, men tänker att det är smidigast att börja nu på sommaren när det inte är så mycket kläder att böka på och av hela tiden.

När har ni börjat potträna?

Har förstått att vissa känner sig väldigt stressade med det och att det måste ske när barnet är si och så gammal för “annars är föräldrarna lata”…
Jag försöker ta det hela med ro och läsa av henne istället. Vi har tagit fram pottan så den är framme och tillgänglig hela tiden och så frågar vi lite då och då om hon vill sätta sig och kissa på pottan. Det har funkat ett par gånger, men inte att hon själv vill sätta sig där bara sådär.

Tänker att det kommer när det kommer.

 

 

Tjejerna fick varsin ballong och Belle blev helt tagen av sin. Det var nog hennes allra första ballong hon fick i handen ♡

 

Eftersom det är värmebölja just nu (klagar iiiinte) så blir det minst ett dopp i poolen varje dag.


 

Vi hittade lite nya fina strandleksaker också. Glasstrutar och glassbägar från TGR. De funkade minst lika bra att fylla med vatten som med sand ♡

 

Tänk om sommaren får fortsätta i den här andan. Varma härliga soliga dagar. Det kan få regna en dag i veckan, så gräs och blommor fortfarande mår bra – men annars får det gärna fortsätta med sol och 20+. Tycker inte ni också det?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mammatill3

  Mina 3 har ”tränats” den sommaren de närmat sig 2. Första var nästan 2 och de två yngre var 1 år och 7 månader (mest på skoj, men det fick). Vi tog bort dagsblöjan och planerade in hemmadagar. Vi atällde fram potran. Fick första två dagarna vara med oss i rummen. Och vi påminde. Först sade vi ju att man kissar där. Vi satte dem på pottan ofta i början och läste, tittade i böcker etc. när de kissat då var det jubel;). Alla tre gick på 3-4 dagar. Mina var i alla fall redo, när jag bestämt mig för att testa:)

 2. Stina

  Vi testade babypottning/EC, då bebis alltid kissade vid blöjbyte och sprängde blöjan vid 💩. Har funkat jättebra att hålla bebis över potta eller toa, i samband med blöjbyte eller när det syns att det är på väg, sedan hon var 2 månader, så man kan testa med Belle samtidigt, att bara vänja vid pottan och avdramatisera är ju toppen, de brukar ju vilja härma storasyskonen. Bajsblöjorna är lätträknade här hemma och har varit det sen i julas, jätteskönt!

  1. tessiesan

   Stina- Wow vad tidigt! Vad härligt att det gick så lätt för er.
   Av någon anledning verkar hon lite rädd för att sätta sig på pottan och säger istället “inte kissa pottan… blöjan!” så då har vi backat lite och väntar in att hon visar mer intresse istället. Då vill säkert Belle göra likadant 😉

   1. Stina

    Alltså, vi har ju kvar blöjan på, vi kör tygblöjor (AIO) men vid blöjbyte sitter hon på pottan, och oftast är blöjan torr på morgonen, men kommer man i osynk kissar hon ju i blöjan. Hon är född 12 augusti ifjol, hittade din blogg när jag var gravid 😊

   2. Stina

    Alltså, vi har ju kvar blöjan på, vi kör tygblöjor (AIO) men vid blöjbyte sitter hon på pottan, och oftast är blöjan torr på morgonen, men kommer man i osynk kissar hon ju i blöjan. Hon är född 12 augusti ifjol, hittade din blogg när jag var gravid

   3. Stina

    Alltså, vi har ju kvar blöjan på, vi kör tygblöjor (AIO) men vid blöjbyte sitter hon på pottan, och oftast är blöjan torr på morgonen, men kommer man i osynk kissar hon ju i blöjan. Hon är född 12 augusti ifjol, hittade din blogg när jag var gravid och tycker ni är så härliga 😀!

    1. tessiesan

     Stina- Vad roligt, tack!
     Jag är ändå imponerad av hur snabbt det gått för er. Vi kommer nog dit snart vi också, men känner som sagt ingen stress. Hon får styra när hon känner att hon vill gå över till pottan.
     Kram

stats