Tessie-san

Polletten trillade ner

Harley Boy, min godismums. Det är klart att jag saknar tjejerna när de är på förskolan, men jag är ändå glad för den här ensamtiden jag får med Harley när de är där. Vi får tid att mysa och gosa, vi läser mjuka prasselböcker och övar i hans gym – han får min totala uppmärksamhet. Precis som både Kelly och Belle fick när de var lika små. Tycker det är viktigt.

Alltså, det är verkligen något som klickat till för honom, på bara någon dag så var det som att han lärde sig 100 nya saker, som att polletten trillade ner helt plötsligt när det gäller massor.
De hade fått frågan på BVC (jag var ju inte med eftersom det var “pappa-samtal” samtidigt) om han börjat sträcka sig efter saker och ta tag i dem och JP hade svarat att “njaaa, han kanske tar tag om man lägger något i hans hand”. Då hade vår BVC-sköterska svarat “ja, det vore kanske lite tidigt annars, det är sånt man kollar på när han är 6 månader”.

När vi kom hem ville vi testa igen, vi visade upp uggleskallran framför honom och han spände blicken i den och sträckte fram handen, tog tag i den och förde den till munnen. Om och om igen. Även nappen tar han ut och in i munnen själv. Det är inte alltid han prickar rätt, men viljan finns 😉

Det är verkligen så mysigt att få vara med om alla dessa första gånger en gång till. Det spelar ingen roll om jag varit med om det tidigare med tjejerna, det är lika magiskt varje gång och jag blir stolt som en tupp när han lär sig eller förstår något nytt. Underbart!

Häromdagen tog vi månadsbilder.
Jag har gjort samma fotoprojekt med tjejerna – där jag tar fyra nya bilder varje månad i ett år, sedan gör jag en tavla av det sen. För bästa effekt har vi en ny färg varje månad, det blir en riktig färgexplosion sen när det är klart.

Den här månaden blev mörkblå (med stjärnor).

 

SÅ gosiga kinder som man bara vill äta upp!

 

Håller på att svara på era frågor från frågestunden i ett eget inlägg nu. Har ni någon fråga så passa på att ställ den i Frågestund-inlägget lite längre ner.
Kram på er.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats