Tessie-san

Svar på era frågor

 

Kul med frågestund!!
Var det planerat att få tre barn så tätt? De är så söta 😍
Hur tänkte ni kring barnens namn??

Åh, tack! ♡
Jag har alltid velat ha en stor familj, och eftersom vi inte blir yngre så kände vi att det inte var något att vänta på.
Jag har dessutom en väldigt ödmjuk inställning till att bli gravid, det är ingenting man kan ta för givet, så att “planera barn” är ju inget man riktigt kan göra. Vi började aldrig med något preventivmedel efter att Kelly kom, och välkomnade en till graviditet när och om den skulle komma. När Kelly fyllde 1 år kände vi att vi gärna ville försöka på riktigt och prickade in den första ägglossningen där. 9 månader efter kom Belle.

Efter Belle hade vi samma inställning. Inget preventivmedel efter förlossningen och kände väl att vi ville försöka igen när även Belle var 1 år gammal – för det tyckte vi var en bra åldersskillnad. Men redan efter 8 månader så plussade vi på stickan och Harley låg i min mage.

Namnet Kelly har jag alltid haft som “mitt flicknamn”, så det var självklart att hon skulle få heta det.
Namnet Belle kom JP på – och eftersom vi redan hade hennes mellannamn Aurora så kändes det mitt i prick att hon skulle få sina namn efter två Disneyprinsessor.
Namnet Harley hade vi redan klart sedan vi väntade Kelly och inte visste om det var en pojke eller flicka vi väntade. Tycker det är otroligt vackert.

 

Hej, undrade lite när du skrev om mammografin, varför har du det när du än är så ung? Och även har jag förstått det rätt att din mamma gått bort? 💔… min pappa gick oxå bort för ett par år sedan alldeles för tidigt såklart💔.

Jag har gjort årlig mammografi i flera år pga att jag har en förhöjd risk för bröstcancer. Min mamma fick det i ung ålder (32 år) som hon besegrade, och jag som är tjej och i första ledet efter henne har en dubbelt så hög risk som alla andra att få det.

Ja. Hon gick bort för nio år sedan. Det känns fortfarande som igår. Det gör lika ont nu som då.
Beklagar angående din pappa ♡ Kram!

 

Såg att du åt en vegetarisk hamburgare som såg jättegod ut! 😊
Har du några andra ”go to” vegetariska rätter? Äter själv mycket vegetariskt men det är alltid kul att se vad andra äter! 😊

Mina absoluta favoritvegorätter just nu är toscanska biffar/morotsbiffar (finns i frysdisken) med broccoli, keso, cocktailtomater och en halv avocado. Så har jag flingsalt på broccolin och örtsalt på keson. Det äter jag minst en gång om dagen nu – antingen lunch eller middag, så himla gott!

Annars gillar jag min linssoppa eller en gryta gjord på sötpotatis och kikärter. Tacos med quornfärs från Anamma!

 

Vart köper du alla rosetter och tofsar till tjejerna? Har en pojk på snart två och en liten tös på ingång (i juni). Ser fram emot att få testa alla fina uppsättningar du gör på Kelly!

Vad roligt, stort grattis till en lillasyster! ♡
De flesta rosetter är från Wish, sen har vi många från lite olika butiker: H&M, Kappahl och Livly.
Tofsar köper jag lite överallt där jag hittar. Gummisnoddarna köpte jag 1000-pack från Wish, sen fyller jag på så fort jag hittar i olika butiker, brukar finnas på ICA, H&M, Glitter eller i tobaksaffären.

 

 

Vad är dina planer för bloggen?

Bloggen är en hobby för mig. Jag tycker det är jätteroligt att få skriva av mig, att dokumentera vad vi gör, saker jag tänker på. Älskar själv att gå tillbaka och läsa om sånt vi gjort för flera år sedan. Tänk att jag har bloggat i stort sett varje dag sedan 2009!

Vad jag har för planer med bloggen? Det skulle vara väldigt kul om den blev tillräckligt “stor” för att bli inbjuden till olika event som barnen skulle gilla. Parken Zoo, Gröna Lund, biopremiärer… Det skulle jag tycka var riktigt kul!

 

Hur får ni lite egentid eller ensamtid med varandra, du och JP, om ni får någon 🙂
Hur håller man romantiken vid liv med tre små sötnosar?

Vi får ingen ensamtid med varandra just nu mer än på kvällen när (om) alla barn har somnat 😉
Nu är det ju en speciell situation med Corona, men även innan det så är det inte ofta vi har barnvakt. Ibland har vi gått på bio tillsammans – kanske en gång per år sedan vi fick barn – och då har barnens farmor och farfar haft dem. De har dock aldrig sovit borta från oss – mer än de två gånger vi varit på BB (när Belle – respektive Harley föddes).

Det är väl de små gesterna som håller kärleken vid liv. Att se varandra, kramas, skratta tillsammans. Men det är klart att det är slitsamt med tre små barn så tätt, och vi går inte runt och är superförälskade i varandra hela dagarna. Vi kan bråka en hel del i all sömnbrist och allt vad det innebär att bara småbarnsföräldrar, men oavsett hur jobbig en dag har varit så möts vi alltid i skratt på kvällen. Vi är ett team och vi älskar varandra så otroligt mycket. Han är min allra bästa vän, den personen jag känner mig mest trygg med i hela världen och när jag tittar på honom så känner jag mig lycklig.

 

 

Har du något favorit pyssel med tjejerna? Var handlar du helst barnkläder? Lyssnar du på några poddar?

Vi gillar att måla med vattenfärger, göra olika experiment och baka. Att baka med barn är väldigt svettigt för mig, men tjejerna älskar det!

Min absoluta favoritbutik för barnkläder – NEXT har tyvärr stängt sin enda (?) butik i Sverige. De finns på nätet, men upplever att det var bättre i den fysiska butiken. Annars gillar jag H&M och Kappahl mest. Lindex har fina barnkläder, men jag är inte så förtjust i tyget de ofta använder – sen är de väldigt stora i storlekarna, särskilt byxor – så jag måste ofta sy in dem i midjan för att de ska sitta bra på.
Livly har de allra drömmigaste kläderna, men det är lite högre prislapp på dem – hade jag varit rik som ett troll hade barnens garderober varit fulla av kläder därifrån.

Jag brukar lyssna på poddar på våra barnvagnspromenader när Harley somnat.
Gillar P3 DokumentärRättegångspoddenVärvet, Alex & Sigge, Fredagspodden, Pappapodden, Vi hade iallafall tur med vädret och senaste tillskottet Dålig stämning. Sen går det i perioder vilka jag lyssnar mer på.

 

Vill börja med att säga jag både inspireras och blir glad av att titta in här på din blogg..
Dina håruppsättningar imponerar mig. Kul när du visar steg för steg.
Sen undrar jag hur du intresserade dig för tandvård?

Wow, finaste kommentaren. TACK!
Det är en rätt lustig historia. Jag har aldrig riktigt haft något intresse för tandvård tidigare, men så hade jag bokat tid för undersökning för första gången på jättelänge. Var rädd att jag skulle ha massor med hål, men jag hade inte ett enda. Däremot hade jag en del tandsten och fick tid för att se en tandhygienist. Jag visste knappt vad en tandhygienist var, men efter att ha träffat henne blev jag så himla inspirerad och kände att jag själv ville bli det hon var. Började kolla upp vad som krävdes för att komma in på den utbildningen, pluggade upp ett par kompletterande ämnen på Komvux och kom sedan in på tandhygienistutbildningen på Karolinska Institutet.

Började jobba som tandhygienist på en privatklinik norr om Stockholm, men fann det roligare att jobba i team med tandläkaren, så jag sökte mig vidare till den tjänsten jag har idag – som tandsköterska/admin/spindeln i nätet.
Väldigt varierande och väldigt roligt

 

 

Tack så mycket för alla frågor, blev så glad att ni tagit er tid att ställa en fråga.
Hoppas ni gillade svaren, det här gör vi om snart igen ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Penny

  Tack för du tog dig tid att svara, hade bsolut accepterat ifall du valde inte svara på mina känsliga frågor. Min mamma hade oxå bröstcancer när jag va 11år kommer aldrig glömma den där hemska dagen när jag kom hem från skolan å undrade varför hon va så ledsen…. men hon tog sig igenom det å är idag en stark å glad och väldigt älskad mormor till sina barnbarn. Känner enormt för dig som mist henne🤗🤗🤗🤗

  1. tessiesan

   Penny- Tack så mycket! ♡
   Går du också på extrakontroller då? Det är något som vi “tog tag i” själva, det är inget man blir erbjuden bara sådär tyvärr.

   1. Penny

    Nej det gör jag inte, min mamma kollade upp hennes cancer och den var inte en ärftlig art om man kan kalla det så.

stats