Tessie-san

Midsommarafton 2017

Midsommarafton då. Vi hade blivit bjudna ut till Nicklas landställe, där vi firat så många midsomrar tidigare. Det här året blev dock helt nytt då vi åkte dit som en familj, med vår lilla älskling med oss. Nicklas mamma och mormor (vars landställe det är) var också med det här året och det var första gången vi firade tillsammans med dem, det var mysigt.

Eftersom vi inte ville riskera att fastna i de miltals långa köerna som bildas när man ska ut till Norrtälje inför midsommar, så bestämde vi oss för att åka väldigt tidigt. Då vi har en pigg liten mört hemma som gärna går upp innan tuppen så var det ju inga problem för oss och vi kom iväg straxt efter 07. Vi möttes av ett nyvaket gäng på landet en och en halv timme senare… 😉

Vi blev visade till ena lillstugan på tomten och packade in alla våra saker och bäddade sängen med våra medhavda sängkläder osv. Sen svidade vi om till midsommarkläder och gick ut och plockade blommor. Det är tradition och det gör vi varje år. Det brukar alltid vara alla vi tjejer som går iväg, men i år var inte “vanliga” tjejgänget med, så jag släpade med mig JP och Kelly, och även Nicklas kusin Camilla ut på blomplockning. Kelly satt på pappas mage i Babybjörnen och hängde på. Kändes fint att hon numera är en del av vår blomsterplockar-tradition som “en av tjejerna” ♡

 

Vi har en speciell väg vi alltid brukar gå, som leder över ett par blomsterängar och ner till vattnet och det blir alltid en rejäl bukett var när vi är klara.

IMG_7859IMG_7868

 

På vägen tillbaka började det dugga lite, men inte mer än så. Och lite regn på midsommar hör ju till. IMG_7964

 

När vi kom tillbaka satte vi oss på verandan och började sortera upp blommorna och gjorde små minibuketter av dem. Då får man en bra överblick över alla färger och sorter. Det finns säkert tusen olika sätt att binda en blomsterkrans på, men såhär gör jag. Har lärt mig själv allteftersom och min krans blir finare och finare för varje år. Jag använder ingen “ram” utan binder hela kransen bestående av blommor och genomskinlig fiskelina.

IMG_7877IMG_7875

 

Det tar sin lilla tid, men det är så himla kul när man lyckats bli klar med en helt egengjord blomsterkrans. Blev jättenöjd med min i år! Kelly hade ju fått en egen baby-version av en blomsterkrans som jag tyckte räckte bra för i år. Nästa år får jag binda en krans till henne med ♡

IMG_7902

 

Nicklas kusin Camilla band sin allra första krans någonsin och vi alla blev imponerade av hur fin den blev! Så fin var inte min allra första…

Vi hängde runt lite i solen innan det var dags för lunch. Och vilken lunch sen! Goda potatissallader, sill i mängder, ägghalvor, primörer, melonsallad, silltårta och västerbottenpaj. Jag åt liite för mycket, men det var så himla gott att jag inte kunde hejda mig. Men är det midsommarlunch så är det!

IMG_7965

Jag och min lilla ros ♡

IMG_7896IMG_7888IMG_7892

 

Midsommarlunchen ♡

IMG_7918

 

Kelly åt lunch lite tidigare än oss andra, så när det var dags för oss att sätta oss till bords passade hon på att sova lite i vagnen, i skuggan av eken.
IMG_7916

 

Efter lunchen gick vi ner till midsommarstången där firandet var i full gång. Dans runt stången, musik och lotterier – vilken sommaridyll. Tänk att för ett år sedan stod vi intill midsommarstången, vi två och magen – i år står vi där alla tre, min fina lilla familj ♡♡♡ (Kelly verkar ha sett något spännande på marken och brydde sig inte om att vi skulle ta en fin familjebild framför midsommarstången… 😉 )

IMG_7922

 

Vi hoppade inte in i ringen, utan stod bredvid och dansade istället. Då hade Kelly full koll på allt, min lilla spejare.

IMG_7924

IMG_7966

 

 

Senare på kvällen körde vi 5-kamp med tre lag, men då var jag så inne i tävlingarna + hålla reda på en hungrig liten tjej, så då glömde jag helt bort att ta en enda bild. Mitt lag kom tvåa… Sisådär nöjd med den placeringen, jag brukar vara med i laget som vinner… hm.

När det blev lite kyligare ute bytte de flesta av oss om till lite varmare kläder, och vissa av oss bytte om pga fick sina kläder nerspydda av en viss liten dam – men jag nämner inga namn.

Lite senare blev det dags för grillning till middag. Det grillades flera olika sorters kött, halloumi, zucchini, majskolvar och sparris och det serverades med potatis och goda såser. Jag valde bort köttet och körde på halloumi rakt igenom. Kände mig inte alls sugen på någon stor köttbit.

IMG_7951IMG_7967IMG_7958

 

 

Snosan-ros började gnugga sina ögon ganska direkt efter maten, så jag gick in till oss med varm välling och nattade henne. När hon somnat gick jag in till de andra för att meddela att nog även jag tänkte gå och lägga mig med henne. De hade börjat duka fram jordgubbstårta och fika, men jag tackade artigt nej och gick istället in till min lilla tjej och la mig med henne. Det blev ett bra avslut på denna fina dag!

Vilken fin första midsommarafton Kelly fick, nästa år ska vi minsann vara med och dansa kring midsommarstången tillsammans, för då kommer hon ju springa runt själv där på gräset! ♡

IMG_7904

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Aphrodite

    Låter som en perfekt Midsommar!!
    Vilka fina sommar tjejer. Jag kämpade med krans också, men den funkade, dock inte lika fin och fyllig som din och den jag gjorde förra året 😂💐🌹🏵

stats