Tessie-san

Magont och shopping

Åh, vad jag gillar den här allra första tiden med en liten bebis. Harley är så liten och gosig och världens mysigaste, allt vi gör är att amma, mysa och ligga och titta på varandra.

Igårkväll blev han helt plötsligt väldigt ledsen från ingenstans dock. Han följde som vanligt med upp för att natta tjejerna (just nu är Belle inne i en vild nattningsperiod, så hon och pappa nattar inne i vårt sovrum och jag och Harley är med Kelly i tjejernas sovrum).
Harley brukar alltid ligga tyst i min famn och sovamma medan Kelly nattas, men nu var han jätteledsen och ville inte sluta skrika. Han hade precis fått en ny blöja, vi hade ammat i någon timme och han hade sovit efter amningen.

Vi hade alltså bockat av de tre vanligaste orsakerna till en missnöjd bebis; blöt blöja, hungrig, trött.

Jag skumpade runt på honom och vyssjade för att få honom lugn, men han var så ledsen. Förstår inte hur, men Kelly-hjärtat kunde somna trots hans gråt i samma rum, och så fort jag såg att hon somnat så gick Harley och jag ner. Bytte blöja igen, såg om han ville amma… men nej. Så jag fortsatte skumpa runt på honom eftersom det troligen var magen som var problemet. När JP kom ner från att ha nattat Belle så tog han över. Efter en stund blev han äntligen lugn.

Beställde hem magdroppar på direkten och fick hem dem idag, de funkade jättebra med Belle minns jag, så vi hoppas att de funkar lika bra för Harley. Ont i magen ska han ju inte behöva ha!

 

Idag har magontet varit som bortblåst och vi har bara myst på som vanligt.
Jag borde ha passat på att sova en stund när han sov, men jag valde att baka en kaka istället. Aphrodite kommer över imorgon för att träffa honom, så jag ville ha någonting att bjuda på. Får försöka lägga mig lite tidigare ikväll istället…

 

Efter att ha fått två flickor och nu få en pojke är det såklart jättespännande att titta på nya kläder.
Överlag tycker jag att tjejavdelningen har ett mycket bredare sortiment och fler roliga plagg, men det är ju ändå som julafton att få blicka över på pojkavdelningen för första gången. Det finns så otroligt mycket fint där också och vi beställde hem en hel del förra veckan.

Väldigt mysigt att få köpa hans första egna kläder. Han ärver såklart det mesta, vi har ju en hel basgarderob med de första plaggen från Kelly och Belle, men det var så mysigt att få klicka hem saker som bara är till honom ♡

Skulle jag vara rik som ett troll så hade han fått hem hela Livly-garderoben (de har de finaste barnkläderna som finns), men nu är jag inte det 😉 Hittade ändå riktigt fina plagg från både Newbie, Kappahl och H&M.

 

Nu ska vi gå och hämta upp världens finaste systrar från förskolan!
Puss så länge ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Är imponerad över att ni har tre så täta barn som ändå fortfarande är så små också!måste ju verkligen vara fullt upp med alla tre! Jag har bara två barn som inte är tätt mellan, 2 och 6 tycker det ändå är fullt kaos här ibland och hög ljudnivå😊har du några life hacks som underlättar i vardagen?

  1. tessiesan

   Maria- Men tack! Vad glad jag blir!
   Det är rätt hög ljudnivå här hemma också såklart, men vi håller alla på att vänja oss vid att vara såhär många i vår familj, med allt vad det innebär…

   Har väl inga supertips sådär, men kanske ett – som jag även borde bli bättre på själv – och det är ”pick your battles”. Man behöver kanske inte vara stenhård med alla regler man satt upp exakt hela tiden. Det kan vara okej att äta middag i soffan ibland, äta en glass mitt i veckan eller tumma på när nattningen ska ske om man är inne i en rolig lek. Rutiner och regler försvinner inte bara för att man frångår dem ibland. Särskilt om det gör att en onödig skrikattack kan undvikas 😉
   Stor kram

stats