Tessie-san

Lax med pestotäcke

Jag brukar låta Kelly få leka fritt med sina leksaker på golvet/mattan medan jag gör middagen och det brukar gå jättebra. Vi har ju helt öppen planlösning på mellanvåningen så jag ser henne hela tiden från köket in i vardagsrummet. Igår ville hon dock vara nära mig och vägrade någon annan lösning, och eftersom jag bara har två armar fick hon komma upp i BabyBjörnen medan jag skulle laga mat. Nu sätter jag henne oftast framåt (om jag inte vill att hon ska somna) och det gillar hon – då har hon koll på allt jag gör.

Det är inte alltid jag orkar laga middag varje dag, oftast gör vi flera matlådor när vi väl lagar och sen är det så lätt att bara ta fram och värma på. Men igår hade jag lite extra energi och ställde mig och lagade till lax med kvarg- och pestotäcke i ugn, tillsammans med ungsrostad sötpotatis och en grönsallad till. Snosan-Ros hängde med i varje steg hon.

Detta hade jag:

4 bitar lax (fryst som jag tinade upp i ett vattenbad)
En rejäl klick kvarg
En lika rejäl klick pesto
Sötpotatis
Grönsallad på tomater, gurka, romansallad och paprika
Olivolja och flingsalt

Såhär gjorde jag:

Började med att sätta på ugnen på ca 175 grader. La laxbitarna i ett vattenbad för att tina medan jag skar upp sötpotatisen i små mini pommes frites, jag behöll skalet på. Sedan blandade jag ihop kvarg och pesto så den fick lagom grön färg och ställde in i kylen så länge. La ner sötpotatisen i en ugnsform och ringlade över olivolja (väntade med att salta eftersom Kelly även skulle äta samma mat) och in i ugnen.

När laxen tinat la jag upp den i en ny form och bredde på med ett generöst lager av pestotblandningen och in i ugnen med den med. Hackade grönsakerna till en sallad och sen dukade vi bordet och bytte blöja och lekte en stund, vet inte riktigt hur länge men efter en 20 minuter kanske stängde vi av ugnen och lät de stå kvar på eftervärme tills JP kom hem. Tänk vad bra jag har blivit på att “höfta” vid matlagning, ni som hängt med mig länge vet att det var något jag hade stora problem med förut. Tyckte det var så svårt att “gå på känn”… Ge mig exakta instruktioner för fan! Men nu är jag med på noterna 🙂

Ställde sedan fram allt på bordet så man fick förse sig själv och därmed även ha på flingsalt om man ville det.

 

IMG_7239IMG_7241

 

 

Såhär såg middagsbordet ut när JP kom hem. Det är riktigt mysigt att få fixa och dona och duka fram middag till familjen och jag önskar att jag orkade vara lika piffig varje dag. Helgmaten är en annan femma, speciellt fredagar – då känns det alltid som att man har lite mer tid och ork att ställa sig och trixa i köket. Men matlådorna är inte fy skam det heller – det är ju ändå lagad mat av oss från början 😉

Kelly fick smaka samma mat som oss, vi mosade lax och sötpotatis och så hällde vi på ett par droppar olivolja och hon älskade det. Verkligen skillnad på det här och på burkmat. Hon gapade efter mer efter varje tugga, så kul!

IMG_7247IMG_7248

 

Hur gör ni med middagarna hemma? Är det alltid samma person som lagar mat? Kör ni matkasse? Man kanske ska prova en sådan…

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats