Tessie-san

Kläder till barnen

Jag fick lite frågor i kommentarerna angående barnens kläder och tänkte att jag lika gärna kunde svara på dem i ett eget inlägg, det kanske är fler som är intresserade? Vi kör!

 

Är ni sugna på fler barn för att ni sparar kläderna? Vissa små bebisplagg har jag faktiskt inte klarat av att slänga även om vi absolut inte vet om vi vill ha fler barn.

Just nu har vi väldigt fullt upp med våra tre, men vi känner inte att det är helt stopp ändå. Jag skulle gärna vilja ha 4 barn, men det är mycket som måste tänkas igenom angående det (bl.a med den ökande risken för komplikationer pga mina tre tidigare kejsarsnitt), så det är inget vi har i pipeline precis just nu. Hursomhelst är jag verkligen inte där för att slänga/skänka bort alla bebiskläder än om vi säger så.

Hur gör ni med barnkläder och blir det inte dyrt med kläder till tre små? Jag har bara 2 barn men tycker det är lite pyssel med att få till det. Lillasyster har ärvt massor av brorsans kläder men som nu till sommaren har dom ju varit i denna ålder i lite olika årstider så det blir verkligen nya sommarkläder till båda som behöver införskaffas.

Både Belle och Harley har fått ärva väldigt mycket från Kelly. Nu skiljer det bara en storlek mellan Kelly och Belle (vissa plagg har de samma storlek i), så snart går det inte ärva så mycket mer därifrån. Harley har ett par sista plagg som han har från Kellys och Belles bebiskläder – sen är det mesta väldigt “tjejigt” med antingen rosetter eller volanger på – så f.r.o.m nu köper vi nya kläder till honom.

Kläder till barnen är nog det jag/vi lägger mest pengar på. Jag älskar barnkläder och gillar att matcha dem med varandra, tycker det är superkul. Jag köper däremot inte mycket till mig själv, så det jämnar nog ut sig. Jag vet inte hur många gånger jag gått in i en klädbutik för att jag tänkt köpa något till mig själv, men sen kommer jag ändå ut med en påse till barnen istället.

Är det ni båda som planerar och handlar barnkläder/ rensar? Här hemma blir det mest jag

Det är absolut mest jag. Måste dock bli bättre på att låta JP vara med och bestämma, han kan också tycka det är kul – dock inte på samma nivå som mig, så det blir lätt att det är jag som köper.

Att rensa, organisera och fixa med deras kläder är 100% jag. Han kan bli väldigt förvirrad när vissa kläder “inte längre är Kellys” – utan har hoppat över till Belles sida av garderoben. Jag har märkt ut vilka högar som är vilkas i deras garderob så det ska bli lättare att hitta 😉 Belle har lila klistermärken och Kelly har rosa.

 

Här har vi tjejernas garderob de delar på.

 

De har en varsin länga med klänningar. Ett hyllplan för t-shirts och linnen, ett hyllplan för långärmade tröjor, och ett hyllplan för byxor och kjolar därbak. Sen strumpor, strumpbyxor och underkläder. Lådan längst ner är full med tjocktröjor.

Sen får vi ju inte glömma hela insidan av dörren som är full med alla deras rosetter ♡

 

Plockade fram tjejernas sommarbyxor/shorts men hittade ingen plats åt dem i garderoben, så de fick stå på fönsterkarmen så länge.

 

Här har vi Harleys garderob efter att jag precis rensat ut allt som blivit för smått. Nu är det storlek 68-74 som gäller för honom. Har även en del plagg i större storlekar som väntar därinne.

 

Hoppas ni gillade svaren. Kul med frågor 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tvåbarnsmamman

  Vad roligt att läsa dina svar😊vad häftigt att dom kan ha samma storlek på vissa plagg! Håller med om att det är kul med barnkläder, kan surfa runt i olika webbaffärer för att spana in olika kläder före jag bestämmer mig för nåt bara för att det är så kul😂imponerande samling av rosetter!😍

  1. tessiesan

   Tvåbarnsmamman- Kul att du gillade det!
   Åh, det gör jag hela tiden! Har nog en påbörjad kundvagn på samtliga barnbutiker i mobilen. Sen är det inte alltid det blir ett köp tillslut, men att matcha och “fönstershoppa” är något jag älskar.

stats