Tessie-san

Katastroftankar – Lämna dem aldrig med blicken

Godkväll på er, hur mår ni? ♡

Jag har haft konstant huvudvärk i säkert 4-5 dagar i streck nu. Först trodde jag att det berodde på sömnbristen eller att jag fått i mig för lite vatten, men nu börjar jag misstänka att det är den vegetariska kosten? Kan det vara så? Har inte ätit kött på en månad (äter fisk, ägg och mejeriprodukter). Det var inte meningen att utesluta kött helt, utan mer införa fler vegetariska alternativ, men nu blev jag så inspirerad så det har bara blivit så. Googlade “huvudvärk vegetarian” och fick upp huuur mycket som helst, så det kanske är det? Att jag inte fått i mig tillräckligt med järn och B12?

Kände att jag behövde testa denna teori på en gång, för jag står inte ut med huvudvärken… Så det fick bli blodpudding till middag. Det är ju fullproppat med järn och även B12. Kelly gillar också blodpudding, så det blev jättebra. Får se om jag känner någon skillnad ikväll och imorgon.

Åh, jag kan inte sluta tänka på den hemska händelsen som hände i Göteborg igår. Ingen har väl missat att en 6-månader gammal bebis blev bortförd efter att ha legat i sin vagn utanför en förskola när mamman var inne och hämtade storasyskonet? Wow, vilken mardröm! Jag följde det inte “live”, utan såg det först på kvällen när barnet redan var återfunnet. Jag vet inte om jag hade klarat av att läsa om det om jag inte visste att det slutade bra.

Mamman hade alltså ställt barnvagnen med den lilla flickan i utanför förskolan i ett par få minuter när hon skulle in och hämta dess storasyskon. När de sedan kom ut så var vagnen och barnet borta. Åh, jag får ont i magen av att bara skriva det. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om det hade hänt mig, jag blir alldeles kall i kroppen bara jag snuddar vid tanken.

Jag vet fler mammor som lämnar sina vagnar med lillesyskonet i medan de går in och lämnar/hämtar på förskolan, men det har jag aldrig vågat. Jag har alltid tagit med Belle in, oavsett om hon sovit eller inte. Har inte alls känt mig bekväm med att lämna henne därute själv, även om det bara är för ett par få minuter. Det finns verkligen knäppisar därute och det kan gå så snabbt. Jag skulle aldrig förlåta mig själv!

Vissa gånger har jag känt mig lite larvig och “överbeskyddande” när jag bökat upp Belle från vagnen för att ta med henne in när jag ska hämta Kelly, samtidigt som någon annan mamma bara swischar förbi genom dörren för att hon lämnat lillesyskonet i vagnen. Då har jag vissa gånger tvekat på om jag faktiskt också ska lämna henne där, “det går ju så fort”, men har ändå alltid landat i att “näe, hon ska med in”. Det tar faktiskt inte många extra sekunder att ta upp och ur henne från vagnen, sen lägger jag henne bredvid på golvet när jag hjälper Kelly på med ytterkläderna – och känslan av att ha full koll på båda barnen är ju såklart värt det.

Det är ju helt sjukt att det ska behöva vara så, att vagnen inte kan stå där i ett par minuter utanför en förskola, men det finns som sagt många onda människor i vår värld, så det gäller att ta hand om och se efter våra barn.
Även om jag nu aldrig har lämnat Belle i vagnen utanför, så sög den här historien verkligen tag i mig och jag hade väldigt svårt att sova inatt. Jag drömde bara obehagliga drömmar och känner nästan att jag får svindel när jag bara närmar mig tanken på “om det skulle hänt mig”. Jag har ganska lätt till katastroftankar tyvärr, men det är något jag jobbar på.

Både igår och idag har jag kramat lite extra på mina tjejer. Det tror jag många mammor och pappor gjorde igår.
Vad skönt att det slutade lyckligt den här gången. Jag tror att många har fått sig en tankeställare och kommer nog inte lämna sina barn utanför i första taget nu.

 

Flickan som bortrövades men som sedan återfanns och kom hem till sin familj igen var bara 6 månader gammal. Nästan som min Belle (5 månader imorgon). Jag ska verkligen aldrig lyssna på när någon/jag själv tycker att jag är “larvig” eller “överbeskyddande” över mina barn. Hellre det, alla dagar i veckan! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats