Tessie-san

Kanelbullens dag!

Då var det kanelbullens dag idag! Har ni ätit någon bulle? Bakat några? Förra året bakade jag och tog med mig till jobbet – då hade jag Kelly i magen. Självklart ville vi baka bullar även i år, så på förmiddagen gick vi ner till affären och köpte hem de ingredienser vi saknade och så satte vi igång efter lunch.

Jag tänkte att vi skulle göra dem med kanelfyllning (eftersom det ändå är kanelbullensdag) men ville ändå göra något lite speciellt, så jag hackade i hasselnötter och hade i fyllningen också och det blev väldigt gott. Valde att göra snurror istället för vanliga bullar – blir så luftigt och gott och det blir dessutom så mycket snyggare!
Jag har bara gjort det en gång tidigare och då gick det sådär, men skam den som ger sig. Den här gången blev jag riktigt nöjd!

IMG_2110

 

När det var dags för jäsning tog jag till ett knep som min mamma lärde mig – att stapla flera plåtar på varandra under jäsningen med hjälp av kryddburkar. Då tar det mindre plats och man kan snygga till runt bordet mycket lättare under tiden.

IMG_2105IMG_2106

 

Jag hade den goaste lilla bak-assistenten med mig hela tiden. Hon satt och hejjade på mig från sin stol. Under de 40 minuter vi skulle låta bullarna jäsa under duken innan vi kunde grädda dem, gick vi upp på övervåningen och vilade lite.

Bullbak är ju en perfekt mammaledighetssyssla. Förut tyckte jag att just bullar var så tråkigt att baka, eftersom det hela tiden är massor med pauser för jäsning och då hinner jag tröttna. Nu uppskattas de där pauserna väldigt mycket – de första 30 minuterna tog vi åt att städa undan all disk som blev till att göra degen och fyllningen, och så lekte vi lite med gosedjurskatten. De andra 40 minuterna tog vi till eftermiddagsvilan – perfekt!
IMG_2109IMG_2108

 

Penslade med ägg och hade på både mandelflarn och pärlsocker – tycker de blir så lyxiga då. Delade sedan upp bullarna på fyra plåtar för att jag ville placera dem så glest det bara gick, så att de skulle få gräddas i fred och inte börja knuffa på varandra/växa ihop och det var verkligen värt mödan – för såhär läckra blev dem tillslut!

Fick två stora tummar upp av JP som kom hem straxt efter att de var klara. Nygräddade bullar fick bli vår efterrätt efter middagen idag! Resten fryser vi in, perfekt att plocka fram när vi får gäster.

IMG_2102IMG_2104

 

Fröken sötsak som är så söt att hon inte behöver något socker ♡

IMG_2101IMG_2100IMG_2103

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats