Tessie-san

Harley 8 månader

Fick precis reda på en otroligt underbar nyhet ikväll, men den är inte min att berätta, så jag gör inte det. Bara att detta datumet helt plötsligt blev väldigt speciellt ♡

Tänk att min lilla godisbåt blir hela 8 månader gammal idag! Hallå – time flies!!
Han är den mest röjiga bebisen jag någonsin träffat, jag har veeerkligen händerna fulla med honom om dagarna, haha. Han är världens goaste och busigaste, men framförallt så är han en väldigt målmedveten och envis kille. Har han bestämt sig för något så är det inget som kan stoppa honom – och han är bara 8 månader, huuur ska detta sluta?

Han är så go och glad och skrattar så han kiknar när jag kittlar honom, dansar med honom eller leker tittut. Men jag har inte en chans jämfört med hans storasystrar, dem avgudar han och äälskar när de ger honom uppmärksamhet. Det roligaste han vet är när han får jaga dem över vardagsrumsgolvet i sin gåstol. Han springer allt vad han har i den och de springer för sina liv och skriker med höga röster. Det gör nämligen skitont att bli påkörd av den där gåbilen – så de springer verkligen på riktigt, det tycker han är jätteroligt!

Vi missade hans förra BVC-tid tyvärr, och har inte hunnit boka in en ny då vi blev sjuka och alltihopa. Ska göra det snarast, för nu är jag så nyfiken på hur mycket han faktiskt väger och hur lång han blivit.

Han rockar nämligen storlek 80 nu, och jag har redan köpt några enstaka plagg i storlek 86, så det går undan i klädväg.

Han har fått två små tänder i underkäken och nu syns de klart och tydligt ♡

Det var inte länge sen han lärde sig att krypa, och nu har han även börjat ställa sig upp mot allt han kan få tag i och går (väldigt ostadigt, men ändå bestämt) längs med soffkanten. Han har även ställt sig mot sin matstol ett par gånger och använt den som stöd för att ta ett par steg – jag är helt blown away! Jag tror verkligen att han kommer ta sina första steg utan att hålla i sig redan innan han blir 9 månader, för det här går väldigt fort.

Vi har börjat med mer mat med småbitar i och det går bättre och bättre. I början fick han väldigt mycket kväljningar, så pass att allt ofta kom upp igen, men nu går det bättre. Vi ger mest färdiga barnmatsburkar, men även mosad mat från vår tallrik när det är möjligt.

Sömnen fortsätter att fungera jättebra på nätterna, med ett par undantag då och då såklart. Han får en flaska välling vid 19.00 och somnar i min famn uppe i sovrummet, då lägger jag ner honom i sin säng och där sover han sen gott. Vid 23-tiden när jag går och lägger mig gör jag en till flaska med ersättning och ger honom (nästan i sömnen, men han äter upp hela), jag byter hans blöja och så sover han fram till 5.00-6.00 och då är det godmorgon.

Sen sover han oftast 2 naps på dagen. En på förmiddagen vid 9.00-10.00, och en vid 15.00-tiden. Just nu ser det ut såhär och det funkar verkligen toppen! Vågar nästan inte jinxa det genom att prata om det, men såhär lätt har vi nog aldrig haft det med sömnen för någon av barnen i samma ålder. Hoppas det håller i sig!

Hans ögon är fortfarande blå, men har börjat skifta mer och mer nu. Kan inte riktigt se vart det är på väg, de är lite blågrå, kanske lite grönt i mitten. Men fortfarande mest blå. Ska bli spännande att se vad det slutar med.

 

Jag är så fruktansvärt kär i honom. Han är min glada gosegubbe och jag känner mig såå mallig när jag kör runt med vagnen med honom i. Världens finaste lilla kille, min finaste lilla kille ♡

Tack för att det var just du som kom, älskling. Min fina fina son! ♡ Grattis på din 8-månadersdag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Du en fråga ? Är du snittad med alla ? Kan du bli snittad med en fyra? Är snittad tre ggr, men så jävla sugen på en fyra.. men går de?

 2. Penny

  Åh Han låter så go!! Känner igen mig i mycket du skriver om sömn och glad bäbis min lilla pojke är precis likadan. Flickorna va en helt annan melodi när de kom till sömn. Njuter så otroligt av min lilla 8 månaders guldklimp oxå. Han är dock inte lika framåt som din 😄 sitter sen Han va 5 mån och har 6 tänker och säger hejhej och namnam för mat men kryper gör han inte än fastän han försökt ett bra tag. Allt kommer och njuter faktiskt så länge han stannar på den platsen man sätter honom 😉😉😉… vägde 9,1kg och 74cm lång sist på bvc…

  1. tessiesan

   Penny- åh vad roligt att höra om en liten kille i prick samma ålder 🙌🏼🥰 Ja, jag tycker den här perioden – när de precis lär sig ställa sig upp och snart gå – är så himla stressig. Vad lätt allt var när han satt kvar där man satte honom, hahaha 🙈💕 Nu är det ett nytt kapitel som väntar!

stats