Tessie-san

Fredag och vecka 22

Då var det äntligen fredag och vi går in i en ny vecka – vi välkomnar vecka 22! ♡
Tycker veckorna går så himla fort den här graviditeten och jag hinner knappt med. Glömmer ibland bort att jag är gravid, mest för att det alltid är fokus på vår Virvelvind här hemma ♡ men sen gör magen mig påmind och även det att det är mer ansträngande med andningen nu och att foglossningen gjort entré. Änsålänge är den hanterbar och jag hoppas den fortsätter vara det, bara jag “anstränger mig rätt” och vilar mycket.

Såhär står det i min gravidapp om denna vecka:

“Barnet är nu cirka 26 cm långt mellan huvud och fot och väger cirka 370 gram i början av veckan och cirka 450 gram vid veckans slut. Barnet växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt, medan det vaggas till sömns när du håller igång.”

 

Jag har sedan 1-2 veckor tillbaka börjat känna ganska mycket rörelser från vår lilla Mini-älskling i magen. Vid RUL (rutinultraljudet) såg man att moderkakan ligger i framvägg och att det eventuellt kan göra så att det blir svårare att känna sparkarna. Vanligtvis brukar den förflytta sig uppåt i takt med att magen växer, så det var inget jag behövde oroa mig för. Nu har rörelserna iallafall börjat kännas och då blir ju allting givetvis mer på riktigt på en gång. Inga tydliga rörelser som känns utanpå magen än, men jag känner dem flera gånger om dagen inifrån nu ♡♡

Hur mår jag då?
Jag mår väldigt bra. Det är just andningen som är lite väl ansträngd ibland (uppförsbackar gör slut på mig direkt) och så är det just foglossningen som är det jobbiga, annars mår jag jättebra. Jag håller ju igång på ett annat sätt den här graviditeten eftersom Kelly är överallt hela tiden och jag försöker hänga med i hennes tempo. Jag är ju med henne på golvet och leker, busar runt med henne och vi dansar ihop – det är det här med att bära upp och ner henne hela tiden som min rygg tar stryk av, får jobba mer på det.

Några nya cravings?
Nää, fortfarande röd paprika som är favoriten! Äter nog minst en röd paprika om dagen – det är mitt kvällsmys. Det och Cola Zero med mycket is och jordgubbar, det bästa som finns! Choklad är också en svaghet fortfarande – Schweizernöt eller Apelsinkrokant…

Magen?
Nu när jag känner rörelser varje dag så kommer den där naturliga “klappen på magen” mer ofta. Det känns så mysigt att nästan få klappa på sin älskling på det viset. Minns att jag fortfarande gick och klappade på magen ett par veckor efter Kelly föddes, haha 😉 Nu har även de “riktiga” sammandragningarna kommit. Minns ni att jag beskrev att jag började känna sammandragningar tidigare, men att magen inte blev hård – det var bara den där bekanta tinglande känslan jag kände… Nu har de iallafall utvecklats till att magen blir hård vid dessa tillfällen. Det känns skönt för att det är så bekant från förra graviditeten – livmodern tränar upp sig inför kommande förlossning ♡

Är väldigt mallig över magen och så glad och tacksam att jag fått möjligheten att få bära ett barn till, det tackar jag min lyckliga stjärna för varje dag!

 

Såhär ser vi ut idag, magen och jag i vecka 22 (21 + 0)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats