Tessie-san

Mitt första sy-projekt!

Då var det skärtorsdag, mina vänner. Dagen då alla små påskkärringar flyger till Blåkulla. Jag minns påsken när jag var liten med värme. Åkte alltid hem till mina kusiner på loven och på skärtorsdagen satt vi alltid och ritade tjusiga påskkort som vi sedan – i full påskkärringsmundering – delade ut till grannarna i området. Vi fick alltid massor med godis och en del småpengar som vi köpte samlarkort för (min kusin Rickard samlade på hockeykort och jag samlade på Backstreet Boys-kort).

Vi har märkt att det inte alls är lika populärt att “gå påskkärring” längre, det är mer drag på Halloween – iallafall här hos oss i radhusområdet. Idag har det bara kommit två små påskkärringar och plingat på dörren, men på Halloween har vi upp emot 20-30 barn som kommer utklädda och önskar sig en godisbit eller två.

 

Hursomhelst, för någon vecka sedan köpte jag ju hem lite söta tyger och hade en vision om att jag skulle sy Kelly ett förkläde och en påsksjal så hon kunde få klä ut sig till påskkärring denna påsk. Så igår när hon hade gått och lagt sig plockade jag fram min sprillans nya symaskin jag fick av mina svärföräldrar i julklapp och så började jag sy. Det var på riktigt 15 år sedan jag satt vid en symaskin, men det satt verkligen i ryggmärgen. Att trä tråden genom maskinen gick också som en dans, jag är helt chockad. Men det är väl som att cykla – har man väl lärt sig en gång så kan man det.

Nu gjorde jag inte en direkt välgjord första skapelse, jag gick inte efter några mallar eller höll på att mäta eller så, jag bara klippte ut för hand och nålade lite och sedan sydde jag. Inget avancerat alls och zoomar man in ser man skavanker överallt, men det var ett precis lagom projekt för en onsdagskväll bara sådär. Blev helt klart nöjd med resultatet!

 

 

Och voila! Såhär blev det:

 

Tycker det blev lite gulligt, så det får hon använda som förkläde när vi ska baka tillsammans.

Gjorde även en liten påsksjal, men den vägrade hon ha på sig och protesterade högt när jag visade henne idag… Kanske nästa år då? Får försöka igen då.

 

Förklädet gick iallafall an ♥

 

Vi klädde ut oss här hemma lite på skoj. Kelly med sitt nya fina förkläde och så lite rouge och fräknar på kinderna. Hon tyckte det var lite läskigt att bli målad i ansiktet först, så jag visade på mig och då gick det bättre 😉

Det stora rosa påskägget fick jag från jobbet, så gulligt av dem ♥

 

GLAD PÅSK önskar dessa galna påskkärringarna – nu ska vi flyga iväg till Blåkulla! 😉

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats