Tessie-san

Första dagen på förskolan!

Idag var en speciell dag för oss! Förutom att min kusin Rickard (Kellys gudfar) fyller år, GRATTIS! – så hände det något annat spännande…

Nämligen Belles första dag på förskolan!
Hon har ju varit där tusen gånger innan när vi lämnat och hämtat Kelly, men nu var ju första gången vi stannade kvar hela dagen och det var ju helt klart spännande.

Hon var inte särskilt pirrig på morgonen innan vi skulle dit, men det var jag. Det är ju ett helt nytt kapitel i våra liv som börjar nu. Båda tjejerna ska nu gå till förskolan om dagarna och jag ska tillbaka till jobbet. Det kan tyckas vara lite tidigt för henne att börja redan nu, men hon är så trygg i sig själv, nyfiken och lugn så jag hoppas och tror att det kommer gå jättebra. I den bästa av världar hade jag velat vara hemma med tjejerna hela deras uppväxt, men så ser inte verkligheten ut. Det blev det bästa för oss just nu. Hon kommer ju dessutom gå tillsammans med Kelly, på samma avdelning så det känns riktigt bra.

Sen kommer ju inte jag att jobba sådär jättelänge (ca 4 månader) innan jag går på mammaledighet igen (då med Baby 3) och då kommer det bli korta dagar på förskolan igen/möjligheten att ha dem hemma om det skulle vara något, så det blir nog bra allting ♡

 

 

Gosegumman som plötsligt känns så stor! ♡

 

Dagen gick superbra! Över all förväntan faktiskt.
Vi började med att leka ute på gården, Kelly visade oss runt på lekplatsen. Sen gick vi in och spanade in lokalerna. Jag har ju koll sedan tidigare såklart, men nu gick vi ju genom Belles ögon och då känns det som nytt.

Lunchen gick toppen! Jag frågade hur de brukade göra med de minsta som inte riktigt börjat äta med sked själv ännu, matar de dem eller låter de barnen få äta/kladda med händerna. Det är nämligen så Belle äter hemma. Hon håller gärna i skeden hemma, men maten flyger in i munnen med den andra handen 😉
Jag hann inte ens få svar på min fråga innan jag tittar ner på Belle som tar skopa efter skopa med skeden helt själv, som att hon inte gjort något annat… haha, det gick fort!

Hon somnade på studs på vilan och sen lekte vi en stund till innan vi tackade för oss innan mellisen.
Då gick vi och handlade lite och de fick en varsin banan. Tänk att jag har två förskoletjejer nu! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats