Tessie-san

Före- och efterbilder på vår gräsmatta

Vår gräsmatta var det ja!

När vi flyttade in i radhuset för snart 4 år sedan så var det mest mossa på gräsmattan, en riktig mossmatta.
Eftersom den nedre delen av tomten ligger i en sluttning så är det ofta skugga där, så mossan hade ju fritt fram att sprida ut sig och de få grässtrån som fanns därnere försvann.

Vi pratade om att ordna det redan från början, men så var det alltid något annat projekt som kom i vägen och vi sköt upp det.

Nu kunde vi inte vänta längre, så jag började med att slita upp mossan för hand i ena hörnet en dag och sen var det bara att fortsätta. Det var så mycket mossa att det gick relativt lätt att ta bort, det följde med hela kokor när man drog lite. Så vi körde!

När all mossa var borta fyllde vi på med ny frodig jord och la gräsfrön över hela plätten + däruppe där det redan var gräs för att tjocka till det. Sen har vi varit väldigt flitiga med att vattna var och varannan dag för att hålla det fuktigt hela tiden. Det tog ett tag innan det började komma igång och vi var lite oroliga att inget nytt gräs skulle komma upp alls först, men när det väl började komma upp så gick det relativt fort.

Den är fortfarande lite gles på vissa ställen, och tjockar det inte till sig så lägger vi på lite mer gräsfrön, men vi är väldigt nöjda med resultatet. Nu har vi faktiskt en liten gräsmatta!

 

 

Här hittade jag ett par förebilder från i våras. Då kan ni se att allt är täckt i mossa där längst ner.

 

Såhär såg det ut när vi dragit bort all mossa, inte mycket grönt kvar…

 

Här har vi haft på ny fräsch jord och sedan strödde vi ut gräsfrön över hela plätten.

 

 

…och voila! Fint va? Nu ska den bara bli lite tätare. Får se om den klarar av det själv eller om vi måste fylla på med lite extra frön. 

 

Ett annat projekt vi samlat på hög, men äntligen tog tag i var balkongen.

Väggarna har varit jättefula och smutsiga och trallen likaså.
Eftersom vi ville måla om och fräscha upp förrådet på framsidan (som står precis under balkongen) så var vi tvungna att börja med balkongen först, annars hade det blivit väldigt kontraproduktivt. Vi målade ju om förrådet vitt och det hade ju inte hållit sig så vitt och fint särskilt länge om vi hade skrubbat och spolat rent balkongen över den efteråt. Så vi började i rätt ände.

Såhär såg det ut innan. Fördjävla ful vägg och lortig trall.

 

…och såhär ser det ut nu.
Väggen är skrubbad, tvättad och vitmålad. Trallen är skrubbad, tvättad och inoljad.

Sen köpte vi två extra blomlådor (4 totalt) som täcker hela utsidan av balkongen.
De fyllde vi med vita petunior! Kändes fint och stilrent efter allt skrubbande ♡

 

Det två sista projekten vi hunnit med denna vår var ju rabatten på framsidan (det kan ni läsa om här) och förrådet som fick sig ett lyft. Det sistnämnda har jag inte hunnit fota av än, men det kan jag göra när jag får en lucka.

Känns så himla skönt att kunna bocka av alla dessa projekt som bara legat på hög och stirrat på mig år efter år. Glad att vi fick ändan ur och bara gjorde det! ♡

Har ni några projekt ni bara skjuter fram hela tiden? Eller är ni duktiga på att få saker och ting gjort på en gång?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats