Tessie-san

Firat födelsedag på Skansen

På Belles födelsedag i måndags packade vi ihop oss i bilen hela familjen, sen åkte vi iväg till Skansen där vi mötte upp barnens farmor och farfar. Pga Corona så har vi inte kunnat umgås med dem på samma sätt som vi brukar, de gånger vi setts har vi gjort det utomhus och så tänker vi på att hålla avstånd och inte kramas eller pussas. Det är ganska svårt för tjejerna att hålla sig, men vi får hjälpas åt att påminna – det är ju för allas bästa, sen hoppas vi ju på att läget snart ändras.

Vi kikade runt på djuren, åkte karuseller på tivolit och åt hamburgare till lunch. Vi hade egentligen tänkt gå in på Akvariet också, men tiden rann iväg så vi hann inte det den här gången heller. Vi får köra tredje gången gillt på det, Kelly har verkligen längtat efter att få gå in där.

 

De stora ekorrarna är alltid lika kul, vi stannar alltid till där för en bild.

I presentshoppen hittade vi två t-shirts med en söt liten kottegubbe med en text som löd “Jag har varit på Lill-Skansen”, som tjejerna gäärna ville ha. Så farmor köpte en varsin till dem. Det fanns tyvärr inte någon med samma tryck på till Harley. Tjejerna har dem som sina nya nattlinnetröjor ♡

 

De pyttesmå grisarna hade växt på sig. De låg och sov tillsammans i en grop när vi kom.

 

På vägen till björnarna gick vi till utsiktsplatsen där man ser hela Djurgården, och jag tänkte vi kunde ta en fin familjebild på bänken.

“Nej, jag ville inte. Jag vill sitta på en egen bänk själv” sa Kelly då.

Okejdå. Jag uppmuntrar henne till att säga nej till saker hon inte vill, så det var såklart helt okej. Vill man inte så vill man inte ♡

 

Älskade Belle-gumman. Min nyblivna 2-åring. Ingen älskar dig som jag gör ♡

 

Så var det dags för björnarna – det mesta spännande på hela Skansen, och det ville inte ens Harley missa 😉

 

Och vi fick världens show!!
I bästa fall har man sett någon liten björn lufsa runt bland buskarna, när vi varit där tidigare… men nu, hela björnfamiljen – med 5 nya ungar – höll en riktig show för oss, de hoppade ner i badet och plaskade med varandra, brottades, klättrade i träden, lekte titt-ut. Det var superkul att se allt på så nära håll, så där stod vi länge.

 

Två av tre nosar började få tomma batterier, så de fick åka snålskjuts på vägen mot tivolit.

 

Innan det var dags för karusellerna fyllde vi på med lite glass i solen.

 

Tjejerna började mata varandra med glass ♡
Belle tog glass från sin bägare och matade Kelly. Kelly tog också glass från Belles bägare när hon skulle mata Belle, haha 😉 Man får inte vara dum.

 

De hann med att åka både bilarna och karusellen, sen började det regna och då var det dags att tacka Skansen för den här gången. Vi hann precis till bilen innan himlen öppnade sig.

 

Vi hade en supermysig dag och Belle var väldigt glad över sin födelsedag vi firade där.

Får se om vi hinner dit igen innan det blir för kallt, har ju lovat att vi ska hinna med Akvariet nästa gång ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats