Elefantöra och elefantörebebisar | Tessie-san

Tessie-san

Annons

Elefantöra och elefantörebebisar

Jag har inte speciellt gröna fingrar när det kommer till att plantera blommor och få dem att blomma. Jag önskar att jag hade, men jag tycker det är rätt svårt. Det är klart att övning ger färdighet och jag blir nog allt bättre och bättre på det. Vet inte hur många blommor som har rykt med under mina år av plantering och skötsel, men nu håller de flesta sig vid liv ändå.

Jag fick ett elefantöra av Petra för något år sedan och den har kämpat för att hålla sig vid liv och ett tag där trodde jag att den skulle ge upp, men fick då tipset att ge den ännu mer sol och efter det så mådde den mycket bättre! Nu har den t.o.m fått små elefantörebebisar – åh! ♡

 

IMG_0544

 

När jag såg det blev jag väldigt ivrig och ville på en gång fixa en ny varsin kruka åt dem så de kunde växa till sig, och jag nöp av dem så djupt jag kunde och planterade om dem i två nya lagom stora krukor, jippie!

IMG_0545IMG_0546

 

Fick sedan höra av elefanöreexperterna (Petra, Frida och Sofie) att jag måste låta dem stå i vatten ett par dagar först, så de hinner bilda nya rötter… Doh!

 

Ah, tog upp dem på en gång och följde deras råd. Nu för någon dag sedan så hade de hunnit få till ett par fina rötter, så då gjorde jag ett nytt försök. Så himla kul att se att de ändå fortsätter att växa och nu håller vi tummarna för att de växer om sin elefantöremamma rejält, det vore kul! Drömmen är ju att få till en lika stor och hysteriskt vacker variant som vår granne Malin har!

Ser ni att det kommit upp ytterligare bebisar i den “stora” krukan? Hurra!!

IMG_1354

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats