Tessie-san

Belles Frost-Anna-kalas ♡

Vår lilla älskling Belle har ju fyllt hela 2 år och det firade vi med ett Frost-Anna-kalas!

Eftersom det är lite annorlunda i år pga Corona så bjöd vi inte så många gäster som vi brukar. Vi hade planerat att ha det hela på vår uteplats och ville inte att det skulle trängas så mycket. Tyvärr fick några av de vi bjudit förhinder och kunde inte komma, och jag kände mig lite orolig att det skulle bli “alldeles för få”, men när alla kom så var det faktiskt helt lagom. Belle hade the time of her life, så vi var väldigt nöjda med hur allt blev i slutändan.

Jag hade köpt en varsin Frost-tröja till tjejerna som de matchade med en glittrig tyllkjol. Harley var världens sötaste i en sjömansdräkt ♡ Hade ett par minuter tillgodo innan gästerna kom, så jag frågade om jag inte fick ta lite kort på dem, tre uppklädda godisar vill man ju inte missa att få fota 😉

 

Jag med mina tre nosar. Hurra hurra för Belle! ♡

 

De tre nya fina tavlorna på väggen var min födelsedagspresent av JP och barnen. Åååh vad jag önskat och hoppats på att jag skulle få dem, blev så himla glad när jag öppnade paketen!

 

Jag tycker att det är så roligt att Belle gillar Anna mest i Frostfilmerna. Exakt alla andra barn i hela världen gillar ju Elsa och när jag sökte på Frost-kalas för att få lite inspiration så dök det bara upp ljusblå kalas med Elsor överallt. Så vi fick använda fantasin helt och hållet och lät hela temat gå i Annas färger – lila, rosa, svart och guld. Från ballonger, till bakverk och tårta.

Såhär såg kalasbordet ut:

 

Vi serverade: kanelbullar, chokladbiskvier, cupcakes, Frost-kakor, Oreos, en vegansk kladdkaka, en 2:a-tårta, ett fruktfat med Delicatobollar och en Anna-tårta. Den tog mig  f o r e v e r  att göra, men att få se barnens (framförallt Belles) min och reaktion när jag plockade ut den från kylskåpet gjorde att allt var värt det. SÅ glad hon blev! ♡ (Kelly har redan önskat sig en Elsa-tårta när hon fyller år i november… 😉 )

 

Men innan gottebordet, så serverade vi lite plockmat till lunch också. Det blir så himla sött annars, så vi ville även bjuda på lite mer mat innan.

Lax, vegetariska piroger, små västerbottenpajer, melon- och fetaostsallad, pasta/kalkonsallad och gurksnittar.

 

Hela familjen ♡

 

Dags för födelsedagssång och blåsa ut ljuset!

 

Det var lite knepigt att blåsa ut ljuset, så vi fick hjälpa till lite 😉

 

Alla var väldigt nyfikna på hur Anna-tårtan såg ut på insidan. Jag hade gjort den i flera olika lager med chokladganache på varje våning, jag var orolig att den skulle bli för torr, men den var faktiskt helt okej ändå. Fin för ögat var den ju iallafall ♡

 

Kalasbordet med kompisarna. Harleyboy fick också sitta med på ett hörn, men han fick gotta sig i majskrokar och smakisar. Tårta och bulle får han vänta med tills han själv fyller år.

 

Himlen sprack upp lagom till att kalaset började, så vi öppnade upp uteplatsen och satt därute också.
Barnen sprang till lekplatsen en stund och kom sedan tillbaka och hoppade studsmatta och lekte i glasskiosken lite. Sen gick de ner i lekrummet och hade disco.

 

Bobbi blev uppassad hela dagen, han. Med partystassen på 😉

Vi satte på Just Dance på projektorn och barnen dansade till de blev helt svettiga.

 

Inget kalas utan fiskdamm! ♡

 

Vi har inte riktigt börjat med “lördagsgodis” än. Tjejerna kan få ett Kinderägg eller glass, men just smågodis har vi velat vänta med. Vi säger att “godis äter man på kalas” och så är det med det. Kelly tycker det är jättespännande med godis och längtar lite extra till kalas just av den anledningen.

Nu åt hon sin fiskdammspåse lite väl fort, för på kvällen fick hon lite magknip. Hon drog ändå parallellen själv och sa “mamma, jag har ont i magen – det är för att jag ätit så mycket godis…” Ja, så kan det gå.

 

Det var ändå tre väldigt glada – och trötta – barn jag nattade den kvällen. De somnade allihopa med ett leende på läpparna och det värmer mitt mammahjärta att allt “slit” inför kalaset var så värt det. Belle hade en jätterolig födelsedag och var så glad och nöjd över allt. Min stora stora tjej. Nu är hon 2 år gammal, men kommer alltid vara min lilla tjej ♡

Hurra för Belli ♡

 

Skulle ni vilja ha ett inlägg där jag visar hur jag gjorde Anna-tårtan steg-för-steg? Kommentera här under i så fall ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mammatill4

  Tårtan är fantastisk, en liknande får det bli när dottern fyller år i november🙈
  Ett steg-för-steg inlägg vore toppen!

   1. Mammatill4

    Ett Barbie-kalas ska jag nog klura fram! Men frost-kalas hade vi för 2 år sedan och ett hett tips är en slott-glasstårta!

    1. tessiesan

     Mammatill4- vad kul med Barbie-tema! 🧝🏻‍♀️
     Ja, en slott-tårta vore ju roligt om
     Inte Kelly redan bestämt sig för en Elsa-tårta nu 🤩😇

stats